Εκδήλωση της Καναδικής Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Facebook
Twitter
Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, παρουσία του Πρωθυπουργού του Καναδά, Justin Trudeau.

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση, προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, παρουσία του Πρωθυπουργού του Καναδά, Justin Trudeau.

«Η ελληνική κοινότητα του Καναδά είναι πυλώνας της κοινωνίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, προσθέτοντας πως η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση αποτελεί «απόδειξη των δεσμών και των κοινών αξιών, που εδώ και γενιές έχουν φέρει κοντά τις δυο χώρες». «Οι Καναδοί, ελληνικής καταγωγής εμπλουτίζουν την κουλτούρα μας, την επιχειρηματικότητά μας, αλλά και την καινοτομία, την επιστήμη και βεβαίως τις τέχνες μας. Αυτή η κοινότητα έχει ενισχύσει τους δεσμούς μας με την Ελλάδα, κάτι που θα επιτρέψει να εργαστούμε από κοινού για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», συμπλήρωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός.

«Μέσα από πολλές συζητήσεις που έκανα με τον Κυριάκο, συνειδητοποίησα που βρισκόμαστε και οι δύο σε σημαντικά ζητήματα, όπως η ισότητα των δύο φύλων, η αναγνώριση της διαφορετικότητας που είναι πολύ σημαντική, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η συμπεριληπτική οικονομία. Αυτά είναι τα ζητήματα που έχουν την μεγαλύτερη σημασία, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το τι θα πουν οι ειδήσεις μια μέρα», τόνισε.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top