ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδρομές από την Πάτρα… στην Εκκλησία των «ψευτοθαυμάτων». Πατρινή περπάτησε επείδη την ακούμπησε ο ιερέας του Λυκαβητού

pano2 e1656323600572
Του Κων/νου Φλαμή
Πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Εκκλησία μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή η οποία αφύπνιζε τους πιστούς για τους ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας.

Ιεράρχες κάνουν λόγο «ότι η έκταση των θαυμάτων που επικαλούνται κάποιοι δεν δηλώνει Ορθόδοξο ήθος». Και λένε ότι «οι Άγιοι ανέστησαν νεκρούς αλλά δεν έκαναν θέατρο».

Όλα αυτά με φόντο και το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό! Μεταξύ των «θαυμάτων» που κατεγράφησαν ακόμη και σε βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ιερέα του Ναού και μία Πατρινή! Αν ανατρέξει κάποιος στα βίντεο του 2020 θα δει ότι πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι από την Πάτρα η Φανή Β.

Πρόκειται για μία νεαρή μητέρα η οποία σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε, έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως φαίνεται στο βίντεο… στάθηκε στα πόδια της χάρη στη δύναμη του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού και περπάτησε με τη βοήθεια του εφημέριου του ναού Δημητρίου Λουπασάκη! Το γεγονός τότε είχε γίνει viralσε παραθρησκευτικούς κύκλους ενώ το βίντεο είχε χιλιάδες «χτυπήματα». Δείχνει την κοπέλα να μην μπορεί καν να σταθεί, να την πλησιάζει ο π. Δημήτριος, να ακουμπά πάνω της την εικόνα… και μετά από λίγο η νεαρή να απομακρύνεται.

Η κοπέλα… «εξαφανίζεται» από το σημείο μέσα σε δευτερόλεπτα. Όλοι έκαναν τον σταυρό τους και φώναζαν «θαύμα»! Σε άλλο βίντεο βλέπουμε κοπέλα να κλαίει με αναφιλητά: «Χριστέ μου! Ήμασταν μαζί στο νοσοκομείο. Περπατάει». Δευτερόλεπτα αργότερα, μια δεύτερη γυναίκα, η οποία φορά ριγέ ασπρόμαυρο πουκάμισο, πέφτει κι εκείνη με δέος μπροστά στον ιερέα και υποκλίνεται στο θαύμα του Τιμίου Σταυρού.

kato2

Στη συνέχεια, ο παπα-Δημήτρης κρατά από το χέρι την κοπέλα που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και, απευθυνόμενος σε μία άλλη γυναίκα μέσα στο πλήθος, λέει: «Μαρία, δεν ήρθατε εδώ να δείτε. Περπάτησε η κοπέλα».

Η αδελφή της πατρινής έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο, παρουσίασε το βίντεο με το «θαύμα» και ευχαριστούσε την εκκλησία. Ήταν η εποχή που και στην Πάτρα ξεκινούσε έρευνα για την συγκεκριμένη εκκλησία. Η οποία και πάλι ήρθε στην επικαιρότητα προ ημερών με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος που καλούσε τους πιστούς να μην πιστεύουν σε αυτά. Ωστόσο μέχρι και εκδρομές διοργανώνονται από την Πάτρα στη συγκεκριμένη Εκκλησία.

Τόσο η αδελφή της Φανής, όσο και ο αδελφός της, παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας, δεν είχαν δεχθεί να μας παραχωρήσουν στοιχεία για την προτέρα κατάσταση της υγείας της Φανής. Ζητήσαμε ιατρικές γνωματεύσεις που να πιστοποιούν την σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και την αδυναμία βάδισης από την Φανή, αλλά δεν μας δόθηκαν. Μάλιστα όπως μας δήλωσε ο αδελφός της γυναίκας «τα στοιχεία θα δοθούν στον πατέρα Δημήτριο που έκανε το θαύμα»!Άγνωστο τι έχει γίνει από τότε!

Η ΑΠΑΤΗ

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον συγκεκριμένο ιερέα, ο οποίος κατά κάποιους έχει φθάσει στο σημείο… να «ξεπεράσει σε αριθμό θαυμάτων και αυτόν του Ιησού Χριστού»! «Απάτη» χαρακτήρισε τα θαύματα του π. Δημητρίου με δήλωσή του στην «Πολιτεία» ο Πατρινός καθηγητής Θεολογίας Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο σε αθηναϊκές εφημερίδες για τα θαύματα. Τυφλός βρήκε το φως του, μία νεαρή κοπέλα θεραπεύτηκε από ανεύρυσμα κ.λπ. Ωστόσο δέχεται και επικρίσεις ακόμη και μέσα από τον χώρο της εκκλησίας. «Περιέργως η Αρχιεπισκοπή που είχε δεσμευτεί να ερευνήσει τα ‘θαύματα’ του Λουπασάκη, που υποψιάζομαι πως έχουν ξεπεράσει αριθμητικά και  αυτά του Ιησού Χριστού, δεν έχει παρέμβει» γράφει καθηγητής Θεολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί που θεραπεύτηκαν  παρουσίασαν ποτέ κάποια γνωμάτευση γιατρού που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα. Όπως στην περίπτωση του τυφλού ή ενός παραπληγικού!

Μάλιστα όταν η «Ελεύθερη Ώρα» είχε κάνει  πρωτοσέλιδο μία περίπτωση ενός παραπληγικού παιδιού, και έγραφε πως το παιδί «το σταύρωσε ο παπα-Δημήτρης και περπάτησε με δάκρυα στα μάτια στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης», αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το εν λόγω παιδί δεν ήταν ούτε «ανάπηρο» ούτε «παραπληγικό», όπως ψευδώς είχε γραφεί… αλλά είχε απλώς εγχειριστεί πριν από μερικές ημέρες στο πόδι και αυτός ήταν ο λόγος που χρησιμοποιούσε πατερίτσες, σύμφωνα και με τη μητέρα του…!


Από την έντυπη έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 27 06 22

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.