ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Μητσοτάκη: Εμβολιαστείτε αύριο κιόλας, μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές – ΒΙΝΤΕΟ

mitsotakis epitropi art 850x460 1

«Η συγκυρία επιτάσσει ταυτόχρονα με την πρόληψη να ενταθούν και οι εμβολιασμοί ιδίως των ηλικιωμένων», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με φόντο την νέα έξαρση της πανδημίας, «ασφαλώς θα επιμείνουμε πολύ σε αυτό, να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της ενισχυτικής τρίτης δόσης γιατί γνωρίζουμε πια ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το εξάμηνο ιδίως στις μεγάλες ηλικίες να εμφανίζει ρωγμές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η ίδια προσπάθεια θα αφορά στο εξής να πεισθούν και όσοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για 3 αρχές που διέπουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και τίθενται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο.

Οι 3 αρχές

Συγκεκριμένα, «πρώτον από τη στιγμή που έχουμε τη διάθεσή μας το εμβόλιο η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να κλείσουν. Δεύτερον, οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δεν θα χάσουν τα δικαιώματα, τα οποία απέκτησαν ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και της Πολιτείας», περιέγραψε ο πρωθυπουργός «και τρίτον όσοι δεν θωρακίζονται ακόμα με το εμβόλιο, θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και οι γύρω τους», σημείωσε.

Νέα έκκληση

Με αυτά τα δεδομένα, «θα ζητήσω, λοιπόν, και πάλι από όσους ακόμα το σκέφτονται, να εμβολιαστούν αύριο κιόλας για να πάψουμε να θρηνήσουμε απώλειες, τις οποίες θα μπορούσαμε να έχουμε προλάβει, αν είχαμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο εμβόλιο, υποστήριξε ότι αυτό «είναι η απόλυτη πρόληψη, το μεγαλύτερο δώρο της επιστήμης και εκείνη η επιστημονική ανακάλυψη που παγκόσμιας έσωσε τις περισσότερες ζωές και αύξησε σημαντικά το προσδόκιμο σε όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα».

You may also like

Comments are closed.