ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έκλεβαν μέταλλα και τα πωλούσαν «χρυσάφι»

Facebook
Twitter
Στην εξάρθρωση σπείρας που “χτύπαγε” επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών προχώρησε η τοπική ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

 

Χωρίς τίτλο 3 e1663785785838

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» οι δράστες που είχαν ταυτοποιηθεί εδώ και εβδομάδες από τους αστυνομικούς, στόχευαν σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και  αφαιρούσαν ποσότητες σιδήρου μεγάλης αξίας, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευαν στην αγορά. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα κλοπιμαία γίνονταν… ανάρπαστα, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των τιμών του μετάλλου τους τελευταίους μήνες.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται 4 άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. και που σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η «Πολιτεία» είναι ρομά από την Πάτρα.

Συνολικά φέρονται να οργάνωσαν και να συμμετείχαν σε 24 περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος από τα κλοπιμαία, αγγίζει τις 55.000 ευρώ.

Για τη συμμετοχή τους στην ίδια σπείρα, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Διακριβώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις  ημεδαποί άνδρες μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δυο ακόμα ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους να κινούνται με φορτηγό όχημα σε περιοχή της Πάτρας και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν 1.500 κιλά μεταλλικά αντικείμενα και μια μεταλλική φιάλη οξυγόνου με φλόγιστρο, την οποία χρησιμοποιούσαν για την κοπή των μεταλλικών αντικειμένων.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Συνολικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν είκοσι τέσσερις κλοπές σε εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Πατρών, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες μετάλλων, μεταλλικές κατασκευές και ανοξείδωτα αντικείμενα μεγάλου βάρους, καλώδια ρεύματος και εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν έναντι χρηματικού αντιτίμου σε επιχειρηματίες εταιρειών ανακύκλωσης.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, τη φιάλη οξυγόνου και το φλόγιστρο ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους, ενώ τα κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα, επίσης κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους.

Aπό την Εντυπη Εκδοση της “Πολιτείας” της 19/9/2022

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top