ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβαν σπίτια στην Πάτρα και έφτιαχναν βίλα στο Αίγιο! Η σπείρα που προδόθηκε… από το Τικ Τοκ

Συνέχεια στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Πολιτείας» για τη δράση της σπείρας των διαρρηκτών. Τους πρόδωσε η επιδειξιομανία στα social media!

ACAEEC eeAAaae 02 1536x1152 1
Φωτογραφία από έπιπλα που θα έμπαιναν στα σπίτια που ετοίμαζαν οι διαρρήκτες για να μείνουν.

Η σπείρα των διαρρηκτών των πολυτελών σπιτιών εξαρθρώθηκε προ ημερών. H «Πολιτεία» σήμερα αποκαλύπτει όλη την δράση των δραστών με τα «ακριβά γούστα» που έφθασαν στο σημείο να κλέβουν 150 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά από βίλα στον Καστελόκαμπο της Πάτρας.

Άλλωστε η «Πολιτεία» ήταν η πρώτη εφημερίδα που αποκάλυψε την υπόθεση με ρεπορτάζ του Νίκου Σύφαντου. Δεν ήσαν Πατρινοί, ήταν «επισκέπτες», αλλά με μεγάλη «πείρα» στο… αντικείμενο!

Επέλεγαν κατοικίες που η εξωτερική τους εμφάνιση τους παρέπεμπε και σε ανάλογο περιεχόμενο και δεν ήταν λίγες οι φορές που έπεφταν διάνα. Σε άλλες βέβαια περιπτώσεις δεν τα κατάφερναν οπότε έφευγαν άπραγοι ωστόσο η επιτυχία τους συνολικά… είναι δεδομένη!

Ξεκίνησαν την δράση τους από το περασμένο καλοκαίρι έχοντας στην κατοχή τους αυτοκίνητα πολύ γρήγορα και με μεγάλη ιπποδύναμη ώστε να μπορούν άνετα και γρήγορα να κινούνται μέσω της Ολυμπίας Οδού.

σπειρα

Η σπείρα αποτελούνταν από τουλάχιστον 8 άτομα και προτιμούσε να «χτυπά» απογευματινές ώρες, ενώ μέχρι τις 8.30 το βράδυ συνήθως… είχαν τελειώσει την «δουλειά»! Η συνολική λεία από τις 36 διαπιστωμένες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες που έκανε η σπείρα ανέρχεται σε 360 χιλιάδες ευρώ! Τα χρήματα αυτά δεν τα έκρυβαν. Τα ξόδευαν σε νυχτερινές διασκεδάσεις τις οποίες δεν δίσταζαν να διαφημίζουν στους λογαριασμούς τους στα social media, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα βασικά μέλη της σπείρας διασκέδαζε έχοντας πάνω στο τραπέζι του ένα όπλο και δίπλα του πανάκριβα μπουκάλια σαμπάνιας και βότκας. Όμως, δεν ήταν μόνο η νυχτερινή ζωή που έκαναν οι θρασύτατοι διαρρήκτες. Φρόντιζαν να «επενδύουν» τα χρήματα σε σπίτια τα οποία ανακαίνιζαν ολόκληρα συνεργεία εργατών. Οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν την σπείρα έβγαλαν φωτογραφίες από έπιπλα που θα έμπαιναν στα σπίτια που ετοίμαζαν για να μείνουν.

Ήταν δε τέτοια η επίδειξη πλούτου που έκαναν που ένα μέλος είχε βάλει σε περίοπτη θέση στον λεβιέ των ταχυτήτων του αυτοκινήτου κάποιες από τις χρυσές λίρες που είχε αρπάξει. Όπως είχε δημοσιοποιηθεί προ μερικών εβδομάδων, μία από τις πιο… προσοδοφόρες κλοπές που είχαν κάνει ήταν στην περιοχή του Καστελόκαμπου Πατρών. Οι δράστες στάθηκαν πολύ τυχεροί μπαίνοντας στη μεζονέτα μιας 42χρονης γυναίκας. Μέσα σε μια ντουλάπα, σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού, βρήκαν μια υφασμάτινη τσάντα ή μάλλον μια «χρυσή», καθώς περιείχε 150 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα και λίγα κοσμήματα!

σπειρα 4

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Πατρών η οποία συνεργάστηκε με την Ασφάλεια Αττικής, κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει όταν είδαν συνεργεία ανακαίνισης σπιτιών να μπαίνουν στο σπίτι του μέλους της σπείρας και να ξεκινούν ανακαίνιση. Ο δράστης ήταν τόσο «επιδειξιομανής» που έβγαλε και βίντεο με την ανακαίνιση και το έκανε «στόρι» στο Ίνσταγκραμ και το Τικ Τοκ.

Επρόκειτο φυσικά για τον αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος διατηρούσε σπίτι σε περιοχή του Αιγίου και το ανακαίνισε, ενώ ήταν ο άνθρωπος που γνωρίζοντας τα κατατόπια μπορούσε να εξασφαλίσει στους συγκατηγορούμενούς του την πιο γρήγορη απομάκρυνση από τον «τόπο του εγκλήματος». Πώς όμως έφταναν εκεί;

σπειρα 3

«Από τη συνεργασία μας με τους συναδέλφους από τη Βορειοανατολική Αττική καταλήξαμε ότι το ορμητήριο της σπείρας ήταν τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ξεκινούσαν το μεσημέρι, με τα αυτοκίνητα-πύραυλους που είχαν και πολύ γρήγορα έφταναν στην Αχαΐα. Είναι χαρακτηριστικό, από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε και από τα διόδια της Εθνικής οδού, ότι έκαναν μια απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων μέσα σε… σαράντα λεπτά», λέει αστυνομικός που γνώριζε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που οχήματα της Αστυνομίας προσπάθησαν να καταδιώξουν τους δράστες αλλά τα… 200 και τα 260 άλογα που είχαν ιπποδύναμη τα αυτοκίνητά τους ήταν άπιαστα.

σπειρα2

Στα σπίτια έμπαιναν συνήθως τρία άτομα, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες με διαρρηκτικό εργαλείο, ενώ η σπείρα είχε αφενός φροντίσει να κάνει κατόπτευση του χώρου και αφετέρου να σταθμεύει το αυτοκίνητο σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να βλέπει πότε κάποιος πλησιάζει. Όσο για τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, φρόντιζαν λίγη ώρα πριν από τις κλοπές να κλέβουν πινακίδες άλλων οχημάτων, ώστε οι ιδιοκτήτες να μην το καταλαβαίνουν ή να μην προλαβαίνουν να δηλώσουν την αφαίρεσή τους.

Πριν δέκα ημέρες οι Αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες. Όλοι ήσαν ηλικίας 20 έως και 31 ετών. Απολογήθηκαν στον Ανακριτή Πατρών και πήραν τον δρόμο της φυλακής! Όπως απεδείχθη, τα σπίτια τα οποία είχαν χτυπήσει βρίσκονταν στην Πάτρα, Καστελόκαμπο, Ακταίο, Ρίο, Άγιος Βασίλειος, Αραχωβίτικα και Ψαθόπυργος!

Κ. ΦΛΑΜΗΣ – ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

You may also like

Comments are closed.