ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – «Καραμπόλες» στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης – «Κόβει» τους πρώτους σε σταυρούς ο Βελόπουλος

5906904 1

Την αγωνία για την εκλογική επιβίωση της Ελληνικής Λύσης εν όψει της νέας αναμέτρησης του Ιονίου αποκαλύπτει ο έντονος εκνευρισμός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ηγεσία του κόμματος αλλά και η νέα «αυτοκρατορικού» τύπου ενέργεια του Κυριάκου Βελόπουλου να πετάξει εκτός λίστας υποψηφίους που εξελέγησαν τον Μάιο και να τους αντικαταστήσει με πρόσωπα που κατά την γνώμη του θα ανακόψουν τη διαρροή ψήφων προς άλλους σχηματισμούς της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Το άγριο παρασκήνιο των καρατομήσεων

Στο Νότιο τομέα η πρώτη σε «σταυρούς» και εκλεγμένη βουλευτής Νίκη Αγιοστρατίδου «εξαφανίστηκε» από τις λίστες του κόμματος και στην θέση της μπήκε ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, γνωστός για τους στενούς δεσμούς με εκκλησιαστικούς παράγοντες. Στη Θεσσαλονίκη αγνοείται ο δεύτερος σε «σταυρούς» Χρήστος Αμανατίδης μιας και τον αντικατέστησε ο Χαράλαμπος Παναγιωτίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμανατίδης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μπήκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός υποψηφίων.

Φαίνεται όμως ότι η αλφαβητική τοποθέτηση του ονόματός του στην κορυφή του ψηφοδελτίου του Μαΐου κάτω από αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου τον πριμοδότησε με αρκετούς «σταυρούς», με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος πίσω από τον επικεφαλής του κόμματος και από τον κ. Συμεών Κουπελόγλου. Ως γνωστόν ο Κυριάκος Βελόπουλος κράτησε την έδρα στην περιφέρεια της Λάρισας, με αποτέλεσμα οι δύο έδρες του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης να καταλήξουν στους Κουπελόγλου και Αμανατίδη.

Ωστόσο, ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε καν στην Βουλή. Αντ αυτού εμφανίστηκε και ορκίστηκε βουλευτής ο τρίτος σε «σταυρούς» Χαράλαμπος Παναγιωτίδης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Βελόπουλος που είχε υποσχεθεί την έδρα στον κ. Παναγιωτίδη φρόντισε, ώστε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός να αποσυρθεί.

Σφαγή στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Πάντως, οι αλχημείες μπορεί να βοηθούν στην παρασκευή κηραλοιφών, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτια του κόμματος ώστε να ανταπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό εν όψει των εκλογών του Μαϊου. Οι ισορροπίες στην ακροδεξιά πολυκατοικία θα είναι πολύ δύσκολες για τον Κυριάκο Βελόπουλο καθώς αυτή την φορά θα βρει απέναντί του σχηματισμούς που είχαν κοπεί από την αναμέτρηση του Μαϊου. «Τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Τον Μάιο έμειναν δεξιότερα της ΝΔ μόνο ο Βελόπουλος και η ΝΙΚΗ. Τώρα θα έχουν Σπαρτιάτες, Εμφιετζόγλου, Λατινοπούλου και κάθε δεξιάς καρυδιάς καρύδι. Αρκεί να τους κόψει ο καθένας από 0,6 – 0,8% για να τους κάνει την ζημιά» αναφέρει χαρακτηριστικά πρόσωπο που γνωρίζει άριστα την διαμόρφωση του χώρου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Ελληνική Λύση δέχεται ασφυκτική πίεση από το κόμμα «ΝΙΚΗ» ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα που ήταν η έδρα του Βελόπουλου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας φαίνεται πως έχει ισχυρά ερείσματα και ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» των Εμφιετζόγλου Μπογδάνου. Την ίδια στιγμή οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν την δημόσια υποστήριξη του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη ενώ στις λίστες που κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο φιγουράρουν πάνω απο 20 υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται απευθείας από το ακροδεξιό μόρφωνα «Έλληνες».

Τα χειρόγραφα του Ιησού, ο εκνευρισμός του Βελόπουλου και οι «σκοτεινές» υποθέσεις

Το αβέβαιο πολιτικό μέλλον για την Ελληνική Λύση φαίνεται πως έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στον Κυριάκο Βελόπουλο. Χαρακτηριστική είναι η αντίδρασή του όταν κατά την προσπάθειά του να πείσει ότι ο ίδιος δεν εργαλειοποιεί την Θρησκεία του υπενθύμισαν ότι στο πρόσφατο παρελθόν πουλούσε διάφορα έγγραφα ως δήθεν «χειρόγραφα του Ιησού». Την ίδια στιγμή πρώην συνεργάτες του κ. Βελόπουλου σημειώνουν πως η επιλογή του να συνεργαστεί με τον γνωστό δικηγόρο Παύλο Σαράκη, τοποθετώντας τον στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, σηματοδοτεί παράτολμη πολιτικά στροφή για το κόμμα με υιοθέτηση «σκοτεινών» υποθέσεων που συνήθως απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των πιο ακραίων και περιθωριακών εφημερίδων.

You may also like

Comments are closed.