ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: To «στοίχημα» του Αλέξη για το «Κάστρο» της Αχαΐας

2 ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ 2 1

 

Ως γνωστόν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ξανά αυτή τη φορά υποψήφιος στην Αχαΐα, ωστόσο οι διαρροές απ’ το περιβάλλον του κάνουν λόγο για χαρακτηριστικό και έντονο ενδιαφέρον του στην περιοχή ειδικά μετά τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα που αφορούν το έτερο της Αχαΐας «κάστρο», πάλαι ποτέ του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την Κρήτη.

Κι αυτό, διότι εκεί η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «κλείνει», μέσω ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους νομούς, ειδικά όμως στο Ηράκλειο όπου υποψήφιος θα είναι ο καταγόμενος από εκεί Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την διευθέτηση του θέματος με τον Πάνο Πολάκη και την ένταξη στο ψηφοδέλτιο στα Χανιά του Γιώργου Σταθάκη, πολιτικού με ήπιο προφίλ που εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ενισχύσει το κομματικό αντίβαρο και τη δυναμική, το ενδιαφέρον για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφεται στο δεύτερο «κάστρο», την  Αχαΐα, όπου και εδώ το ΠΑΣΟΚ είναι ενισχυμένο, και μάλιστα με την ηχηρή υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού του και πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Εν ολίγοις, το στοίχημα του κ. Τσίπρα είναι να μην υπάρξουν απώλειες δυνάμεων που θα διαρρεύσουν προς το ΠΑΣΟΚ μειώνοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στα δύο «κάστρα». Για αυτό ακριβώς λοιπόν οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι προσωπικό αλλά και εντατικό το ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα για την Αχαΐα.

Και μάλιστα, ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή του νομού βρίσκεται υπ’ αρμόν και έχει ενημερώσει τους υποψήφιους βουλευτές για την πραγματοποίηση διευρυμένης συνδιάσκεψης στα επόμενα 24ωρα και έχει «σαλπίσει» γενικευμένο κάλεσμα προς άπαντα τα στελέχη που θα συμμετάσχουν σε μαζικές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια να ενδυναμωθεί το τοπικό σχήμα υποψηφίων φάνηκε και από την είσοδο του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Άρη Ανδρικόπουλου που κατά πληροφορίες όδευε αρχικά προς το ψηφοδέλτιο Επικρατεία όμως στην πορεία του ζητήθηκε η παρουσία και συνεισφορά του στη «μάχη» του νομού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

18 4 e1677590955323

 

You may also like

Comments are closed.