ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Εκλογές ΔΕΕΠ Αχαΐας: Το ισχυρό προβάδισμα του Αντώνη Κουνάβη

1 8
Tου Αχιλλέα Ροδίτη
Αντώνης Κουνάβης και Νίκος Κατσουγκράκης θα είναι τελικά οι δύο «μονομάχοι» των εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου, για την θέση του νέου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας (ΔΕΕΠ, πρώην ΝΟΔΕ). Μετά από μια παρατεταμένη αναβολή των διαδικασιών, λόγω πανδημίας, μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για να στηθούν οι κάλπες.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

H «Πολιτεία» επιβεβαιώνεται πλήρως στο ρεπορτάζ της από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν έγραφε πως οι εκλογές για πρόεδρο στην ΔΕΕΠ Αχαΐας θα διεξαχθούν με δεδομένη την υποψηφιότητα του επιμελητηριακού και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και ναυτιλιακού πράκτορα, Αντώνη Κουνάβη.

kounavis antonis

Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, επρόκειτο να καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητα του την περασμένη Τετάρτη αλλά το ανέβαλε επί 24ωρο «από σεβασμό και κοινό πένθος», όπως εξήγησε, του ίδιου και των συνοδοιπόρων του παλιών ΟΝΝΕΔιτών, με αφορμή τον χαμό του Δημήτρη Γραμματίκα.

Η υποψηφιότητα του είχε φανεί πως ήταν δεδομένη-για κάποιους μάλιστα, ακόμα και «κυρίαρχη»-επειδή δεν αποτελούσε απλά και μόνο προσωπική του πρόθεση κι επιθυμία αλλά αποτέλεσμα παρότρυνσης μεγάλης μερίδας τοπικών κομματικών στελεχών που τον είδαν στα… «δύσκολα» της τοπικής οργάνωσης να βάζει… «πλάτη» ηθικά και πρακτικά, πέραν της προσωπικής του διαδρομής και προσφοράς στο κόμμα, από νεαρός ΟΝΝΕΔίτης μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα δύο βουλευτικά γραφεία από καιρό έχουν χαιρετίσει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα στηρίζοντας την, έστω κι αν φρόντισαν να μην το πράξουν σε υπερβολικό βαθμό.

Ωστόσο, ήταν κι είναι ευρέως γνωστό πως η πλευρά της κομματικής βάσης που δεν εκφράζεται από τον εν λόγω υποψήφιο δούλεψε προς την κατεύθυνση της «αντισυσπείρωσης» προκειμένου να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα Κουνάβη.

Μία περίπτωση ήταν αυτή που η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει, δηλαδή, του πατρινού δικηγόρου Κωνσταντίνου Κανελλάκη ο οποίος λεγόταν εντόνως πως προωθούνταν από την πλευρά του πρώην βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Μπεκίρη, βρίσκοντας υποστήριξη και στην πλευρά του απερχόμενου προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη, όμως ο ίδιος προσφάτως δημοσιοποίησε την απόφαση του να μην προχωρήσει τελικά σε αναμέτρηση, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας.

Στην τοπική κομματική πιάτσα «έπαιξαν» κι άλλα ονόματα πιθανών υποψηφίων, που τους ζητήθηκε να βγουν μπροστά, όπως αυτό του Γιάννη Γασπαρινάτου, όμως δεν υπήρξε καμία κατάληξη στις διαβουλεύσεις λόγω ξεκάθαρης άρνησης εκ μέρους των ίδιων.

Τον τελευταίο καιρό άρχισε να ακούγεται και το όνομα του περιφερειακού συμβούλου και Βοηθού Περιφερειάρχη και στελέχους παλιότερα της ΟΝΝΕΔ, Νίκου Κατσουγκράκη, όμως υπήρχαν διαψεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, τελικώς η υποψηφιότητα του έγινε γνωστή.

Katsougrakis

Με την περιφερειακή αρχή, μάλιστα, να σπεύδει να διευκρινίσει πως «η θεσμική ιδιότητα του κ. Κατσουγκράκη δεν πρέπει να συγχέεται με την κομματική του δραστηριότητα», απαντώντας έτσι στις συζητήσεις που ξέσπασαν περί εμπλοκής της Περιφέρειας στο εσωκομματικό γίγνεσθαι της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ

Στο μεταξύ, ο επιχειρηματίας Νίκος Καρακίτσος, που είναι αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγικών Τάξεων ΔΕΕΠ, τάχθηκε ανοιχτά με γραπτή του ανακοίνωση υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Κουνάβη.

Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στη δήλωση του: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές. Έκλεισα τον κύκλο μου. Αντ’ αυτού παραδίδω τη σκυτάλη στον εγγονό μου Νίκο Καρακίτσο ο οποίος θα συμμετέχει στο πλάι του κ. Κουνάβη. Εκτός από την προσωπική φιλία που μας συνδέει, τον εκτιμώ ως άνθρωπο, είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και γνωρίζει τις ανάγκες και ελλείψεις της Αχαΐας».

 

 

You may also like

Comments are closed.