ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες των επιτελείων για το debate

papandreou loverdos 5
Στην τελική ευθεία μπαίνει το Κίνημα Αλλαγής για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Δεκεμβρίου. Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το debate μεταξύ των 6 υποψηφίων. Το αρμόδιο όργανο για την διεξαγωγή των εκλογών, η ΕΔΕΚΑΠ, έχει εισηγηθεί να γίνουν 2 + 1 debate. Δηλαδή, δύο που θα προηγηθούν του πρώτου γύρου ανάμεσα στους έξι, αλλά και ένα την εβδομάδα του β’ γύρου ανάμεσα στους δύο που θα αναδειχθούν το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται το μοντέλο του ’17. Τότε, είχε πραγματοποιηθεί ένα debate στην ΕΡΤ αλλά και ένα δεύτερο με την συμμετοχή των περιφερειακών καναλιών. Το τρίτο που είχε προγραμματιστεί είχε ακυρωθεί λόγω της θλιβερής εξέλιξης με τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα.

Για την αναμέτρηση του Δεκεμβρίου, αναμένεται από σήμερα Τρίτη να ξεκινήσουν οι συνεννοήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων αλλά και των μελών της ΕΔΕΚΑΠ ώστε να οριστεί ημερομηνία. Πηγές της Τρικούπη σημειώνουν πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την ΕΡΤ ενώ και ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν καταθέσει αιτήματα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει τον δικό του εκπρόσωπο για το debate ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου θα είναι ο Σπύρος Καρανικόλας. Ο Βαγγέλης Τσόγκας εκπροσωπεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Μιχάλης Λούπης τον Παύλο Γερουλάνο, ο Νίκος Μπήλιος τον Παύλο Χρηστίδη και ο Αιμίλιος Σαπρανίδης τον Χάρη Καστανίδη. Και οι έξι έχουν ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής debate με επιστολές τους προς την ΕΔΕΚΑΠ.

Τα επιτελεία των υποψηφίων θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση ώστε να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες που θα βολεύουν όλους τους υποψηφίους. Και αυτό, διότι όλοι σε αυτή την φάση βρίσκονται σε περιοδεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

You may also like

Comments are closed.