ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι προβλέψεις στο Μαξίμου και οι εκτιμήσεις για τον Κασσελάκη

kasselakis koumoundourou1 2048x1394 1

Με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς τις εξελίξεις με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στο ερώτημα Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά.

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας το επιχείρημα πως πρόκειται για ένα εσωκομματικό θέμα.

“Όχι, δεν είχαμε καμία προτίμηση… Είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Προφανώς, είναι σημαντικό να δούμε τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο, γιατί θα μιλάμε για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κασσελάκης = Πολάκης;

Στο κυβερνητικό επιτελείο ωστόσο πολλές συζητήσεις προκαλεί όχι τόσο η ίδια η στήριξη Πολάκη στον κ. Κασσελάκη, όσο το ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να υιοθετεί το ύφος και τη ρητορική του βουλευτή Χανίων.

Η απάντηση “γουστάρω” στην προτροπή πολίτη να “ξεδοντιάσει” δικαστικούς και δημοσιογράφους, συνέδεσε, σε πολλούς, τον Στέφανο Κασσελάκη με τον “πολακισμό”, και βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής.

“Το ό,τι ο κ. Κασσελάκης έχει τη μορφή του κ. Μητσοτάκη και την ψυχή Πολάκη, δεν λύνει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

“Νομίζω θα πρέπει να γίνει μια σοβαρότερη αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που τον οδήγησαν σε συνεχόμενες ήττες. Αυτή την αυτοκριτική δεν την ακούσαμε από κανέναν από τους υποψηφίους. Αντιθέτως ακούμε ρητορικά σχήματα, εξαγγελίες που θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε. Αυτό εννοούσα επομένως. Το να κάνεις έναν εξωραϊσμό επικοινωνιακό για μία καλύτερη εικόνα, δεν αρκεί” προσέθετε αργότερα σε συνέντευξη του στον Alpha ο κ. Σκέρτσος, ερωτηθείς για τη δήλωση του.

«Ζητούμενο η σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση»

Στο κυβερνητικό επιτελείο χαρακτηρίζουν σημαντικό γεγονός τη διάθεση των πολιτών να μετάσχουν μαζικά σε μια εσωκομματική διαδικασία και τονίζουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι όχι το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα νικήσει, αλλά το να υπάρξει σοβαρή, αξιόπιστη και σύγχρονη αξιωματική αντιπολίτευση που να ασκεί σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

“Εμείς δεν υποτιμούμε και δεν υπερτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Η πολιτική είναι μαραθώνιος. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι είναι καλός σπρίντερ, εάν είναι καλός μαραθωνοδρόμος είναι άλλο πράγμα” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή Live news και τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA..

Οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα

“Επικοινωνιακά αποδείχτηκε “τυφώνας”. Πολιτικά όμως…;” αναρωτιόταν με νόημα στέλεχος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με εκλογή Κασσελάκη είναι ένα πιθανό σενάριο. Το ίδιο στέλεχος εκτιμά όμως ότι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα πυροδοτήσει ενδεχομένως και η πιθανή εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στην προεδρία του κόμματος, η οποία έχει κάνει σαφές ότι δεν θα ανεχτεί τον “πολακισμό” στο κόμμα, ούτε… τάσεις και ρεύματα που θα κινούνται έξω από τη συλλογική γραμμή.

You may also like

Comments are closed.