ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές: Τηλεφωνήματα (και) στην Αχαΐα για τη λίστα!

Ekloges
Θα γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές (διπλές) και μάλιστα άμεσα; Αυτό το ερώτημα πλανάται σε πολλούς και τα σενάρια έχουν ήδη φουντώσει. Μερικά εκ των οποίων τα είδαμε (και) στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Πάντως κατά την παρουσία του στην Πάτρα -πριν από περίπου είκοσι μέρες- ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στην «Πολιτεία» αρνητικά, λέγοντας ότι «αν και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φύγει γρήγορα από την ηγεσία για το καλό του τόπου, όμως λόγω της πορείας της πανδημίας και του φόβου των πολιτών, εκτιμώ ότι δεν μπορεί να κάνει εκλογές τώρα ο πρωθυπουργός».

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες της «Πολιτείας» κάνουν λόγο για πολλές τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται απευθείας από το… Μαξίμου σε πιθανούς υποψήφιους βουλευτές, σ’ όλη την επικράτεια.

ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με άλλα λόγια, επικρατεί μια διακριτική κινητικότητα ετοιμότητας για τον σχηματισμό ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους νομούς.

Οι φήμες, μάλιστα, «θέλουν» τον πιο στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον διευθυντή του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, να είναι ο άνθρωπος που επικοινωνεί τηλεφωνικά με ενδιαφερόμενους για να πάρει τα «ok» της συμμετοχής τους ή όχι, σε περίπτωση ξαφνικής προσφυγής στις κάλπες.

Μάλιστα, είναι πολλές και οι κλήσεις που έχουν γίνει και σε Αχαιούς! Όταν, μάλιστα, κάποιος από τους συνομιλούντες στην κλήση του είπε «να το σκεφτεί» φέρεται να έλαβε την απάντηση «πρέπει να αποφασίσεις εδώ και τώρα διότι, δεν υπάρχει περιθώριο».

Βέβαια, μπορεί η προετοιμασία να είναι για παν ενδεχόμενο και όχι επειδή υπάρχει όντως κάποιο πραγματικό σχέδιο κάλπης.

Δηλαδή, η τακτική του «είμαι έτοιμος, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να έχω το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού…». Ωστόσο, και μόνο οι πληροφορίες που διαδίδονται έχουν ήδη δημιουργήσει ένα σαφές, πλην όμως, άτυπο προεκλογικό κλίμα. Προ λίγων ημερών, δε, έγινε γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στο συρτάρι της δημοσκοπήσεις της προπερασμένης εβδομάδας που την φέρνουν σε ποσοστά πάνω από το 40%. Δηλαδή, καλύτερη συγκυρία, ίσως να μην ξαναβρεί στο ορατό μέλλον, με δεδομένη και την εικόνα στα οικονομικά νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι «ο Μητσοτάκης, ούτε που θέλει να συζητά το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες», όπως διαπίστωσε η «Πολιτεία», συνομιλώντας με πολιτικό συντάκτη της Αθήνας, πριν από λίγα 24ωρα.

Ο ίδιος δε, όπως μάς είπε, αντί εκλογών, εκτιμά ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια σαρωτική «αναδόμηση» της Κυβέρνησης, ίσως και στις αρχές του καλοκαιριού.

You may also like

Comments are closed.