ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ… ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΧΑΡΙΝ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ: Με αφορμή την ομπρέλα… παραιτήσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο!

Facebook
Twitter
Χωρίς τίτλο

Μέχρι και παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού προκάλεσαν οι ενέργειες μελών του Προεδρείου σε σχέση με την περιβόητη φωτογραφία της δασκάλας με την ομπρέλα που έδωσαν σε τοπική εφημερίδα με σκοπό να «αναδείξουν» το πρόβλημα «διαρροών» από την στέγη του σχολικού κτιρίου. Σαν να μην έφθανε αυτό εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο σχολείο μιλώντας στην «Πολιτεία» αποκάλυψε πώς το συγκεκριμένο βίντεο – φωτογραφία με την ομπρέλα, βιντεοσκοπήθηκε… χάριν αστειότητας και μάλιστα… τον περασμένο χειμώνα, άρα επιβεβαιώνει τις καταγγελίες πως υπήρξε μία «κακόγουστη σκηνοθεσία» από κάποιους, κάτι που εκνεύρισε και την Δημοτική Αρχή. Να θυμίσουμε πως ο Δήμος αναγκάστηκε μετά το επίμαχο δημοσίευμα να εκδώσει ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:  «Τις τελευταίες μέρες, διαδέχονται το ένα το άλλο τα «ρεπορτάζ» σε τοπική εφημερίδα, κάποιων, οι οποίοι εκτός απ’ τη γνωστή τους εμμονή ενάντια στη Δημοτική Αρχή (που την έχουμε συνηθίσει και δεν θα τη σχολιάζαμε), ανέδειξαν όψιμα και νέο ταλέντο. Αυτό της δημιουργικής γραφής, της (κακής) σκηνοθεσίας και της θεατρικής αφήγησης καταστάσεων που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και μάλιστα φτάνουν στα όρια της γραφικότητας, της αθλιότητας και της αυτογελοιοποίησης.

 

Η Δημοτική Αρχή δεν ζήτησε από κανέναν να της «βλογάει τα γένια» ή να μην αναδεικνύει αυτά που θεωρεί προβλήματα. Αυτό όμως είναι πολύ διαφορετικό απ’ την συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την αναζήτηση «με το μικροσκόπιο» κάθε λεπτομέρειας για διαμόρφωση κακής εικόνας, τη χρήση σκηνοθετικών ευρημάτων (ομπρέλες κ.α.) με όρους που θεωρούμε ότι παραβιάζουν κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

 

Σίγουρα πάντως, αναδεικνύεται η αγωνία ορισμένων για το γεγονός ότι στην Πάτρα πραγματοποιείται τεράστιο έργο απ’ τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, πράγμα που ενοχλεί αυτούς που δεν θέλουν να γίνεται τίποτα, όπως στο παρελθόν»!

 

Από την πλευρά του πάντως ο Σύλλογος υποστήριξε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η Δημοτική Αρχή διαψεύδει επίμαχη φωτογραφία που δείχνει δασκάλους με ομπρέλες εντός του γραφείου τους και η οποία αποτελεί …προϊόν σκηνοθεσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου. Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο δεν αναδεικνύεται το πρόβλημα της ανυπαρξίας μόνωσης  του κεντρικού κτιρίου του Σχολείου μας (και της οποίας τα αποτελέσματα έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες) αλλά αντιθέτως εκχυδαϊζεται και ευτελίζεται με αισχρό τρόπο, με αποτέλεσμα τελικά να κρύβεται επιμελώς κάτω από το χαλί. Αναφέρουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρά ότι δεν έχουμε και ούτε θέλουμε να εξυπηρετήσουμε κανένα μικροκομματικό ή άλλο συμφέρον και ούτε έχουμε καμία σχέση με πιθανά δημοσιογραφικά τερτίπια μερίδας του τοπικού τύπου της πόλης μας. Τα οποία αντί να αναδείξουν τα προβλήματα που βιώνουν 185 μικροί μαθητές , εξυπηρετούν προσωπικά οφέλη μέσα από τα ανυπόγραφα άρθρα τους»!

 

Θα πρέπει να τονιστεί πώς όντως το 3ο Δημοτικό Σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα με το κτίριό του (και η στέγη στάζει) όμως… η φωτογραφία με την ομπρέλα αν μη τι άλλο… μόνο γέλια προκαλούσε!

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top