Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: «Η ΝΔ φοβάται την έρευνα και την προανακριτική επιτροπή»

Facebook
Twitter
pnd

«Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την έρευνα, φοβάται την προανακριτική επιτροπή και γι’ αυτό επιλέγει ανενδοίαστα το «ξέπλυμα» των ποινικών ευθυνών των υπουργών της», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Στην συνέχεια, ανέφερε «Καθημερινά οι κυβερνητικές τοποθετήσεις θυμίζουν θεατρική επιθεώρηση.

Μετά τις κυνικά αμετροεπείς δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη ότι θα αθωώσουν τους υπουργούς τους και θα καταστήσουν τη Βουλή κολυμβήθρα του Σιλωάμ επειδή πολύ απλά έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία, σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος …το τερμάτισε».

Τα «deals» και το «τζογάρισμα» επέλεξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

– «κάνοντας πλάτες στο καθετοποιημένο «γαλάζιο» κύκλωμα ελεγκτών, διοικούντων του ΟΠΕΚΕΠΕ και αγροτοσυνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος, που λυμαίνονταν τους ευρωπαϊκούς πόρους

– εγκρίνοντας να ξεμπλοκάρονται «αμαρτωλά» ΑΦΜ κάθε φορά που κάποιος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο

– κάνοντας δώρο την παραγραφή στον υπουργό Μάκη Βορίδη και την αμνήστευση στον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την έρευνα, φοβάται την προανακριτική επιτροπή και γι’ αυτό επιλέγει ανενδοίαστα το «ξέπλυμα» των ποινικών ευθυνών των υπουργών της», είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

Τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των διαχρονικών παθογενειών του ΟΠΕΚΕΠΕ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στο πλαίσιο αυτής αναφέρεται, σε σχέση με τα πρόστιμα των 2,7 δισ. ευρώ που έχουν επιβληθεί από το 1996, ότι “από το ύψος και τη συχνότητα της επιβολής κυρώσεων με διαφορετικές κυβερνήσεις και διοικήσεις, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται μια ενδελεχής έρευνα για την ανάδειξη των συστημικών και διαρθρωτικών αστοχιών γύρω από τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου τα φαινόμενα αυτά να εξαλειφθούν στο μέλλον”.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή πρέπει να διερευνήσει όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παραγωγούς της χώρας», τόνισε.

Ανέφερε στο σημείο αυτό ότι «η εντολή που έλαβαν από το 2019 όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον πρωθυπουργό ήταν να θωρακίσουν θεσμικά το κράτος απέναντι στις παρατυπίες και να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές. Το μήνυμα της μηδενικής ανοχής αποτυπώθηκε στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα ΑΦΜ για τον εντοπισμό παράνομων πληρωμών που οδήγησαν χιλιάδες υποθέσεις στις διωκτικές αρχές ή στις δικαστικές αίθουσες».

Διευκρίνισε επίσης ότι «αποκρούονται οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί “κινδύνου παραγραφής”. Όπως τονίζεται στην πρόταση, ήδη, “με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 καταργήθηκε η ειδική αποσβεστική προθεσμία για τα αδικήματα των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών και η σχετική συνταγματική διάταξη εφαρμόζεται απευθείας”».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή