ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτικό μείγμα καύσωνα και ανέμων στην Αχαΐα – Επιφυλακή για καύσωνα και φωτιές

571 1

Του Νίκου Σύφαντου

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην Πάτρα και αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ο υδράργυρος θα φθάνει -τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή- τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά διαστήματα στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα δημιουργούν συνθήκες ικανές για πρόκληση πυρκαγιών.

Έτσι Πυροσβεστική, Αστυνομία αλλά και εθελοντές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να αποτραπούν κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιών τόσο σε περιαστικά δάση, όσο και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Σε διαρκή ισχύ είναι από την Κυριακή η οδηγία για ιδιαίτερη προσοχή και επιτήρηση δασικών εκτάσεων.

Περιπολικά θα κινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από την περιοχή της Στροφυλιάς, μέχρι την Ακράτα και έχουν εντολή οι αστυνομικοί να προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους, όσων ατόμων κινούνται ύποπτα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι συγκεκριμένες και αφορούν σε όλο το 24ωρο και κυρίως τις ώρες που αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Το ίδιο ισχύει και για τις δασικές περιαστικές περιοχές της Πάτρας, όπως για παράδειγμα το Δασύλλιο και το Σαραβάλι.

Να σημειωθεί ακόμη πως συνεχείς περιπολίες γίνονται και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τις δυνάμεις του Σώματος να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Νομό, αλλά και του επιπέδου επικινδυνότητας, κατηγορίας 3 που έχει ανακοινώσει η πολιτική προστασία, ο φόβος φωτιάς είναι μεγάλος.

Γι’ αυτό και εκτός της κινητοποίησης αστυνομικών και οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιπολούν στην περιοχή, ενώ οχήματα έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία, ώστε εάν χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα.

Ενώ και υδροφόρες δήμων βρίσκονται διάσπαρτες για να συνδράμουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), γίνεται γνωστό, πως προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση συμπολιτών μας σε κίνδυνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας,  λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι, στο κτίριο των Δομών Αστέγων (Μπουκαούρη 100 και Γούναρη) για την παραμονή των πολιτών κατά την διάρκεια της ημέρας, από τις 23 Ιουλίου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου, για τις ώρες 10 το πρωί, με 10 το βράδυ.

Σε περίπτωση συνέχισης του καύσωνα θα υπάρξει ενημέρωση, με  νέο δελτίο Τύπου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται κατά τις παραπάνω ώρες, έχοντας μαζί τους ένα  έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα διαμονής κ.λπ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα κατά τις ώρες 8 π.μ. έως 8 μ.μ.: 2610 342995 και 2414 400300.

Οι δομές Αστέγων λειτουργούν από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.

You may also like

Comments are closed.