ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Έκρηξη του Πρύτανη Χρ. Μπούρα με φόντο την επίθεση των φιλόζωων – «Η πόλη δεν θέλει το Πανεπιστήμιο!»

Mpouras
Απογοητευμένος αλλά και εξοργισμένος με τις σφοδρές κατά μέτωπο επιθέσεις που δέχθηκε από πλήθος φιλόζωων της Πάτρας, μέσω διαδικτύου, εμφανίστηκε μιλώντας στην «Πολιτεία», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για την κλήση του από τον Πταισματοδίκη, όπου στο πλαίσιο Εισαγγελικής παραγγελίας για το θέμα των επιθέσεων από αγέλες αδέσποτων σκύλων ο Πρύτανης κατέθεσε στοιχεία για τουλάχιστον 30 τέτοια περιστατικά.

Όταν η «Πολιτεία» επικοινώνησε με τον κ. Μπούρα με σκοπό την καταγραφή των μετέπειτα διαδικασιών επί του θέματος, ο ίδιος εξέφρασε εμφανώς την αγανάκτηση του από το μπαράζ αρνητικών σχολιασμών από φιλόζωους, πολλά από τα οποία ήταν από ειρωνικά έως και άκρως προσβλητικά και υβριστικά.

«Μα δεν είδατε πώς μου την… έπεσαν οι φιλόζωοι; Γράφουν ένα σωρό αρνητικά σχόλια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούρας, εκδηλώνοντας την απορία του για τη συγκεκριμένη ομαδική αντίδραση σε ένα θέμα που εδώ και καιρό απασχολεί έντονα.

«Αλλά αν υπάρχει ένας σοβαρός τραυματισμός, που αν δεν λυθεί το πρόβλημα κάποια στιγμή φοβάμαι πως θα υπάρξει, τότε θα εγκαλέσουν εμένα… Όμως εγώ έχω χρέος να προστατέψω τους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς και τους εργαζομένους του Πανεπιστημίου μας».

«Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Το πιο συνταρακτικό όλων ήταν η φράση του Πρύτανη: «Τελικά αυτή η πόλη δεν θέλει το Πανεπιστήμιο»!

Φράση που δεν περιμένει ποτέ κανείς να ακούσει ειδικά από έναν Πρύτανη, ο οποίος από την πρώτη ώρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την ανάδειξη του Εκπαιδευτικού ιδρύματος παγκοσμίως, για επίλυση σειράς προβλημάτων, πολλά από τα οποία χρόνιζαν, αλλά και για την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου του, αυτού της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.

Στην προσπάθεια του δηλαδή, για το Πανεπιστήμιο και την πόλη, με τους πολίτες να έρθουν πιο κοντά από ποτέ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την τοπική ανάπτυξη.

Ήταν μια φράση που ομολογουμένως μας λύπησε και μας σόκαρε. Ακριβώς επειδή καταδεικνύει το έντονο συναίσθημα πικρίας και απογοήτευσης που διακατέχει έναν ακαδημαϊκό, ο οποίος αγωνίζεται για ένα εκπαιδευτικό «κόσμημα», που η Πάτρα έχει την τύχη να διαθέτει.

You may also like

Comments are closed.