Έκθεση για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Μόναχο

Facebook
Twitter
Με αφορμή τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία στη Σαλαμίνα το Μουσείο “Κρατική Συλλογή Αρχαιοτήτων Μονάχου”, που μαζί με τη “Γλυπτοθήκη του Μονάχου“ βρίσκεται στην Βασιλική Πλατεία του Μονάχου, παρουσιάζει μια λίαν ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας που έλαβε χώρα το 480 π.Χ.

Σε μια ειδική δίωρη συνέντευξη τύπου ο διευθυντής του μουσείου κ. Dr. Florian Knauß και o υποδιευθυντής Dr. Christian Gliwitzky, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους όλο το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και γεωστρατηγικό πλαίσιο της εποχής της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, καθώς επίσης και όσα διαδραματίστηκαν προ και μετά την ναυμαχία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ναυμαχία στην αρχαιότητα.

Με βάση τις παραστάσεις σε αρχαιοελληνικά αγγεία και αμφορείς, νομίσματα και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα του Μουσείου και με ένα ακριβές αντίγραφο του πίνακα του Γερμανού ζωγράφου Kaulbach, με θέμα τη ναυμαχία, ανέλυσαν με ιστορική εμβρίθεια και κριτική αξιολόγηση την ιστορία της ναυμαχίας τόσο μέσα από τις αρχαίες γραφές (Ηρόδοτος) και προφορικές θεατρικές παραδόσεις (Αισχύλος), όσο και από τη σύγχρονη βιβλιογραφία.

Μπροστά από τον πίνακα τοποθετήθηκε μια μεγάλη μακέτα στην οποία παριστάνεται η διάταξη των ελληνικών και περσικών πλοίων, προτού να αρχίσει η μάχη.

Η νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας έθεσε τέρμα στις επιθέσεις των Περσών στην Ελλάδα και σήμανε την απαρχή μιας νέας εποχής της Δημοκρατίας και της άνθησης της τέχνης σε όλα τα επίπεδα.

Η Έκθεση με τον τίτλο “Salamis 480” θα λειτουργήσει μέχρι 13 Μαρτίου 2022.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top