ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση Τέχνης «Επιστροφή στην Voztizza, την πόλη των κήπων» του Alessandro De Martino στο Αίγιο

ERT POSTER EKTHESH 2022
Η Έκθεση Τέχνης του βραβευμένου εικαστικού Αλεσσάντρο Ντε Μαρτίνο επιστρέφει στο Αίγιο από τις 24 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, στο Αρχοντικό Παναγιωτοπούλου.

Η 56η του Έκθεση με τίτλο «Επιστροφή στην Voztizza, την πόλη των κήπων» αποτελείται από τριάντα νέα έργα εμπνευσμένα από επιλεγμένα σημεία της πόλης. Οι καμβάδες του γέμισαν από φως που αγκαλιάζει το πορτοκαλί, το μπλε και το πράσινο της παλέτας του, προκαλώντας σε μία αέναη αναμέτρηση την σκαιώδη πλευρά της ζωής. Αγγίζει τρυφερά, σχεδόν ερωτικά τους δρόμους, τις αντανακλάσεις, τα κτίρια, τους φάρους, τις μικρές λεπτομέρειες που η βιαστική μας ματιά προσπερναέι ανύποπτα.

Μια βάρκα, ένα ζευγάρι παπούτσια κρεμασμένα σε ένα καλώδιο, ένα κοχύλι, δύο δέντρα αγκαλιασμένα, μια πυξίδα, ένας περαστικός γλάρος, ένας μαύρος σκύλος και άλλοι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου γίνονται ψίθυροι, αφορμές και κερκόπορτες της φαντασίας του.

Η τέχνη του De Martino παρόλα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση παραστατική, ιχνηλατεί έννοιες και συναισθήματα, άυλες πραγματικότητες και εξοστρακισμένες αξίες. Συνομιλεί όχι με όσους μπορούν αλλά με όσους θέλουν να δουν πέρα από τα προφανή, στις παρυφές του εφήμερου με το αιώνιο. Η πόλη ανασαίνει και οντοποιείτα, στο πρόσωπο μιας γυναικείας μορφής που συναντάμε σε διάφορες εκφάνσεις της στα έργα του, σε μία ίσως προσπάθεια να εξωραϊσει την μνήμη και να αποτυπώσει τα νέα ερεθίσματα που του δίνει.

Η επιστροφή στην δική του Ιθάκη της έμπνευσης, σηματοδοτεί ένα μοναδικό εξελικτικό αποτύπωμα στην μέχρι τώρα πορεία του και τον εισάγει στην πιο ώριμη καλλιτεχνική του φάση. Η έκθεση προσκαλεί τους επισκέπτες της, να ανακαλύψουν δικές τους πτυχές, τα δικά τους εσωτερικά τοπία και να νιώσουν την λύτρωση της επιστροφής, της όποιας επιστροφής.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 20:00 θα λάβει χώρα μουσικό δρώμενο με συνοδεία πιάνου και απαγγελία ποιημάτων Αιγιαλέων ποιητών (στους οποίους έχει αφιερώσει και 2 από τα έργα του).

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00π.μ. – 1:00μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6:00 μ.μ – 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ

You may also like

Comments are closed.