ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Eκτός ΚΔΑΠ 4.527 παιδιά στην Αχαΐα

Facebook
Twitter

Εκτός ΚΔΑΠ μένουν 4.527 παιδιά 5-12 ετών στην Αχαΐα και 84.189 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα μένουν εκτός του προγράμματος των voucher ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Η φετινή χρονιά μάλιστα, είναι η χειρότερη, καθώς έχουν μείνει εκτός προγράμματος παιδιά, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας, ακυρώνοντας το πνεύμα και του ουσία του νέου προγράμματος, από την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογής του. Η Κυβέρνηση, μέσω της αρμόδιας Υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, το τελευταίο διάστημα, σχεδόν καθημερινά μιλά δημοσίως για πλήρη κάλυψη των αιτήσεων για βρεφικούς σταθμούς. Όντως, ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις και δόθηκαν 53.700 voucher για βρεφικούς σταθμούς. Στις ίδιες δημόσιες τοποθετήσεις της η κυρία Μιχαηλίδου, παραδέχεται ότι τα μισά από αυτά τα voucher, στην ουσία αποτελούν «κενό γράμμα» καθώς δεν υπάρχουν τόσες διαθέσιμες θέσεις.

Δηλαδή πάνω από 26.000 παιδιά και οι οικογένειές τους θα μείνουν με το voucher «στο χέρι» και πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, του προγράμματος, θα μείνουν αδιάθετα. Αναδιανέμοντας τα χρήματα αυτά, μπορούν να δοθούν voucher για ΚΔΑΠ σε 45.000 επιπλέον παιδιά, ικανοποιώντας το 50% των παιδιών που έμειναν εκτός. Με μία επιπλέον ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 50.000.000€, μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων, για όλη τη χρονιά 2022-2023, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ουσιαστικές και ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top