ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Λαμία: Διέκοψε την απεργία πείνας ο Μιχαηλίδης – ΕΔΕ για αστυνομική βία μετά από πορεία στην Αθήνα

ksilo
Σταμάτησε μετά από 68 ημέρες την απεργία πείνας ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, την οποία είχε ξεκινήσει στις 23 Μαΐου, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να μην επιτρέψει την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Η κατάσταση της υγείας του «τοξοβόλου» από την πολυήμερη απεργία πείνας είχε επιδεινωθεί σημαντικά και ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση και τη βλάβη σε ζωτικά όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι και η Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας ήταν αρνητική για την αποφυλάκιση Μιχαηλίδη, ο οποίος από 15 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Στο μεταξύ, τη διέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικά αστυνομικής βίας που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).

Επιπλέον, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 14 προσαγωγές εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την χθεσινή πορεία:

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Επιπρόσθετα, από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προσήχθησαν 14 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 4 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται ότι, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία πραγματοποίησαν διαδοχικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε αρχικά στο πόδι ο αξιωματικός επικεφαλής των μέτρων τάξης τον οποίο στη συνέχεια ομάδα ατόμων έριξε στο έδαφος, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα με λακτίσματα σε όλο του το σώμα. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. όπου διαγνώστηκε με κακώσεις κορμού και άκρων.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και υποδομές στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

You may also like

Comments are closed.