ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικός διάλογος: Οι ”κόκκινες γραμμές” της Αθήνας

ellada tourkia

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κρίσιμες συναντήσεις μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν και Ερντογάν – Μπάιντεν, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τη ρητορική της έντασης, χαρακτηρίζοντας σημαντικό και ουσιαστικό επίτευγμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ απήγγειλε και πάλι ποίημα για το οποίο το 1998 είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλακή, κατηγορούμενος για υπόθαλψη θρησκευτικού μίσους.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του μεγάλου λιμανιού Φίλιος στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε και την ανακάλυψη νέου μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή.

Η Ουάσιγκτον, πάντως, μετά την Κύπρο έστειλε μήνυμα στήριξης και στην Αθήνα, μέσω του Αμερικανού πρέσβη,Τζέφρι Πάιατ. “Γνωρίζω πόσο δεσμευμένος είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ.

Στις τουρκικές προκλήσεις περί συζητήσεων άνευ όρων, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διμερείς επαφές με την Άγκυρα αφορούν μόνο τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

You may also like

Comments are closed.

vouli polinomosxedio ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 «ναι» – Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 158 βουλευτές της Νέας ...