ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ελληνοτουρκικός διάλογος: Οι ”κόκκινες γραμμές” της Αθήνας

Facebook
Twitter

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κρίσιμες συναντήσεις μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν και Ερντογάν – Μπάιντεν, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τη ρητορική της έντασης, χαρακτηρίζοντας σημαντικό και ουσιαστικό επίτευγμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ απήγγειλε και πάλι ποίημα για το οποίο το 1998 είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλακή, κατηγορούμενος για υπόθαλψη θρησκευτικού μίσους.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του μεγάλου λιμανιού Φίλιος στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε και την ανακάλυψη νέου μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή.

Η Ουάσιγκτον, πάντως, μετά την Κύπρο έστειλε μήνυμα στήριξης και στην Αθήνα, μέσω του Αμερικανού πρέσβη,Τζέφρι Πάιατ. “Γνωρίζω πόσο δεσμευμένος είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ.

Στις τουρκικές προκλήσεις περί συζητήσεων άνευ όρων, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διμερείς επαφές με την Άγκυρα αφορούν μόνο τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top