ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έλον Μασκ για Starship: Τον Ιανουάριο η πρώτη πτήση του μεγαλύτερου πυραύλου που πέταξε ποτέ

Facebook
Twitter
Ο ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία του θα επιχειρήσει τον Ιανουάριο να θέσει σε τροχιά το Starship σε σχήμα σφαίρας, αλλά δεν φαίνεται να πιστεύει στην επιτυχία της πρώτης δοκιμαστικής αυτής πτήσης. «Δεν θα έλεγα ότι είναι πιθανό να είναι επιτυχής, αλλά θα σημειώσουμε μεγάλη πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Starship είναι ο τεράστιος πύραυλος επόμενης γενιάς που αναπτύσσει η SpaceX για να στέλνει φορτία και ανθρώπους σε αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη. Ο Μασκ είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι το Starship θα φτάσει με επιτυχία σε τροχιά κάποια στιγμή το 2022, μετά από 12 περίπου δοκιμαστικές πτήσεις το επόμενο έτος.

Η NASA έχει συνάψει σύμβαση με τη SpaceX για τη χρήση του Starship για την αποστολή αστροναυτών στη επιφάνεια της Σελήνης ήδη από το 2025. Ο Μασκ σχεδιάζει λοιπόν να χρησιμοποιήσει τα επαναχρησιμοποιήσιμα σκάφη για να στείλει τελικά ανθρώπους στον Άρη.

Ο Starship θα είναι ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει πετάξει ποτέ, με ύψος 394 πόδια (120 μέτρα). Η ώθηση απογείωσης, σημείωσε ο Μασκ, θα είναι υπερδιπλάσια από αυτή των πυραύλων Saturn V της NASA που μετέφεραν αστροναύτες στο φεγγάρι πριν από μισό αιώνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top