ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δείτε γιατί είναι “πρωτοποριακό” το πάρκο του έλους της Αγυιάς – Και τι συστήνουν οι πολίτες μέσω της “Πολιτείας” (ΦΩΤΟ)

IMG 8659 1

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς για μια βόλτα στο Έλος της Αγυιάς. Είναι το έτερον πάρκο της Πάτρας μετά το περίφημο «Νότιο» στην Ακτή Δυμαίων. Που στις λίγες ημέρες ύπαρξης του το έχουν επισκεφθεί ουκ ολίγοι Πατρινοί.

Και δικαίως κατακλύζει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσα από μια σειρά αμέτρητων φωτογραφιών, καλλιτεχνικών και μη, που σου αποδεικνύουν ότι είναι ένας χώρος τον οποίο αξίζει να επισκεφθείς. Έστω και μια φορά…

Εμείς βρεθήκαμε στις πεζογέφυρες του Έλους της Αγυιάς αλλά πλην των φωτογραφιών που τραβήξαμε για να σας παρουσιάσουμε, παραθέτουμε, αφενός κάποια άγνωστα αλλά χρήσιμα στοιχεία, αφετέρου τις δηλώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι εστιάζουν στο ότι το νέο απόκτημα της πόλης πρέπει να προσεχθεί και να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ

IMG 8665 1

Το πάρκο αυτό είναι «πρωτοπόρο» στην Ελλάδα, όπως μας δήλωσαν υπεύθυνοι τεχνικοί της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Πατρών και περίπου όμοιο του θα συναντήσει κάποιος μόνο στη λίμνη των Πρεσπών, πηγαίνοντας στο εκκλησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Διαθέτει ξύλινες πεζογέφυρες συνολικού μήκους 340 μέτρων και ανοίγματος 2 μέτρων.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό και αξιοσημείωτο είναι ότι το ξύλο από το οποίο έχουν κατασκευαστεί οι πεζογέφυρες είναι το Ιρόκο. Ένα είδος ξύλου της τοπικής κεντρικής και δυτικής Αφρικής που ανήκει στα πλατύφυλλα και έχει τεράστια αντοχή στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, είναι ότι ο φωτισμός που επιλέχθηκε για το πάρκο είναι απολύτως προσαρμοσμένος στον χώρο και τις ανάγκες του. Δηλαδή, «τέτοιος που να μην ενοχλεί», όπως μας δηλώθηκε, «την χλωρίδα και πανίδα του Έλους της Αγυιάς».

Να σημειωθεί ότι σε συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ δημιουργήθηκε διάδρομος 1 χλμ για δρομείς αλλά και 2 χλμ για ποδηλάτες πέριξ του πάρκου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΦΕΣ 1

Παραθέτουμε επίσης το πρώτο «κακώς κείμενο» που εντοπίσαμε. Ένα ποτήρι καφέ που… κάποιος άφησε πεταμένο γιατί δεν σκέφτηκε ότι έπρατταν όλοι όπως εκείνος, το πάρκο ήδη θα ήταν ένας σκέτος σκουπιδότοπος! Ελπίζουμε βέβαια να μην βρει κανέναν μιμητή…

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ 1

 

«Είναι εντυπωσιακό το πάρκο. Προσφέρεται για τρέξιμο ή απλή βόλτα και ο χώρος σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Είναι όμορφο, αρκεί όμως να υπάρξει η μέριμνα για την φροντίδα του και να μην εγκαταλειφθεί», δηλώνει ο Άγγελος Καραβάς.

 

 

ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ 1

 

Και η Νηπιαγωγός Ελένη Δεληβοριά επεσήμανε την ωραιότητα του χώρου επισημαίνοντας όμως την παράμετρο της ανάγκης συνεχούς φύλαξης και αδιάκοπης φροντίδας. «Το θέμα είναι να το σεβαστούμε όλοι μας», τόνισε και έσπευσε να μας δείξει τοπ ποτήρι από καφέ που κάποιος είχε… αφήσει στην πεζογέφυρα…

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

IMG 8648 1 IMG 8642 1 IMG 8656 1 IMG 8658 1 IMG 8650 1 IMG 8666 1 IMG 8659 1 IMG 8694 1 IMG 8695 1 IMG 8699 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

21 3

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.