ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση άνω του 80% σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα καταλύματα

Facebook
Twitter

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε όλα τα είδη καταλυμάτων, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, αναλογεί σε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ και της έρευνας κίνησης Συλλογικών Καταλυμάτων Σύντομης Διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), που διενεργούνται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, στο σύνολο των καταλυμάτων αυτών παρουσιάζεται αύξηση στις αφίξεις κατά 87% και στις διανυκτερεύσεις κατά 89,1%, σε σχέση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2021.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022, οι αφίξεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 102% και των ημεδαπών κατά 51%, ενώ οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση κατά 100,8% και των ημεδαπών κατά 40,8%, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας περιόδου του έτους 2021.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε όλα τα είδη καταλυμάτων, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή 76,3% του συνόλου των αφίξεων και 85,6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Για την ίδια χρονική περίοδο, η μέση διαμονή ανά άτομο στο σύνολο των καταλυμάτων, ανήλθε σε 4,3 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των ημεδαπών 2,6 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 58%, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, έναντι 45,7% του αντίστοιχου διαστήματος του 2021.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top