ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Επιστροφή από σήμερα στην εντατική διαδικασία εμβολιασμών

IMG 1751
Επιστροφή από σήμερα στην διαδικασία της επιχείρησης “Ελευθερία” και στους εντατικούς ρυθμούς εμβολιασμού μετά την χθεσινή μοναδική ανάπαυλα ανήμερα του Πάσχα.

Οι εμβολιαστικές γραμμές έχουν αυξηθεί λόγω μεγάλης ζήτησης, ενώ θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα επταήμερης λειτουργίας με στόχο εντός του Μαΐου να φθάσουν και να ξεπεράσουν τα 1.500 σε όλη τη χώρα.

Μέχρι το Μ. Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.115.339 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.170.858 αφορούν την 1η δόση και 944.481 και τη 2η δόση.

Το Μ. Σάββατο άνοιξε και η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών και είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 24 ώρες έκλεισαν ραντεβού περισσότερα από 130.000 άτομα!

Πρόκειται για την τρίτη ομάδα για την οποία άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού την περασμένη εβδομάδα, μετά τις ηλικιακές ομάδες των 30-39 και των 40-44 ετών.

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49 είναι διαθέσιμα όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια, (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, ενώ το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Μαΐου).

Για τις ομάδες 30-39 και 40-44 σε αυτή τη φάση διατίθεται το εμβόλιο της AstraZeneca. Επιπλέον, στη δεδομένη χρονική στιγμή, εμβολιάζονται πολίτες με νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί και ο γενικός πληθυσμός άνω των 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία», σύμφωνα με τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους «αν τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, εντός του Μαΐου θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και επόμενων ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν, φτάνοντας έτσι τον Ιούνιο στο άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.»

You may also like

Comments are closed.