ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για 45-49 – Σειρά και για τους 20αρηδες

55
Το τρίτο συνεχόμενο άνοιγμα ηλικιακής ομάδας είχαμε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, αφού μετά τους πολίτες 30-39 και τους 40-44 σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού και για τους 45-49 ετών. Οι οποίοι μάλιστα διαφέρουν από τις οποίες υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες ως προς το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν και τα τέσσερα εμβόλια!

Λόγω αυξημένης ζήτησης ραντεβού, ανοίγουν και νέα εμβολιαστικά κέντρα, όως άλλωστε δήλωσε από χθες ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κυβερνητικός προγραμματισμός στοχεύει σε επίπεδο ρεκόρ εμβολιασμών ειδικά από τον μήνα Ιούλιο και μετά, καθώς η στόχευση είναι να φθάσουμε τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα, σύμφωνα και με τις σχετικές πρόσφατες επισημάνσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά.

Ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, πράγμα που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος και για τους 20άρηδες.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη έγιναν 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», ήταν το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Γεωργαντά.

Σε ό,τι αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, για τους οποίους άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού, ανέφερε ότι 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα για να αποδεχτούν τα προτεινόμενα ραντεβού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλους τους υπόλοιπους τρόπους, είτε μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ
Ερωτηθείς πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.
«Αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους.

Όσοι έχουν ΑΦΜ ή όσοι έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που παραπέμπει στον προσωρινό ΑΜΚΑ, να μπορέσουν να τον εκδώσουν ψηφιακά. Όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο, πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ κι εκεί θα τους κατευθύνουν στο τι έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν κι αυτοί αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού», εξήγησε προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6.000 προσωρινοί ΑΜΚΑ.

You may also like

Comments are closed.