ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εμετικό ρατσιστικό σχόλιο μαθητή στις ΗΠΑ για συμμαθητή του: «Γιατί δεν είναι με αλυσίδες;» (pic)

Facebook
Twitter
Ένα εμετικό σχόλιο, εναντίον ενός μαύρου συμμαθητή του έκανε ένας μαθητής σε σχολείο στο Κονέκτικατ.

Ο εν λόγω μαθητής τράβηξε μια φωτογραφία μέσα στην αίθουσα του σχολείου, πίσω από τον συμμαθητή του και στην συνέχεια έγραψε σε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εξής σχόλιο: «Γιατί υπάρχει ένας νέγρος μέσα στην αίθουσα μου; Γιατί δεν είναι με αλυσίδες».

Η πράξη αυτή του μαθητή, όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με συνέπεια να ζητούν την αποβολή του αλλά και την τιμωρία του, καθώς ο ίδιος κατηγορείται για διατάραξη ειρήνης και φυλετική παρενόχληση.

Ο 16χρονος μαύρος μαθητής Τζαμάρ Μέντορμ μιλώντας στο κανάλι ABC 7 είπε τα εξής: «Δεν είχα λόγια όταν το είδα. Ήμουν τόσο μπερδεμένος». Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είχε ξαναβιώσει ρατσισμό στο Γυμνάσιο του, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν νιώθει άνετα να ξαναπάει: «Απλώς δεν νιώθω άνετα να πηγαίνω στο σχολείο ή να περπατώ στην αίθουσα, οπότε έμεινα σπίτι».

Από την πλευρά της, η μητέρα του μαθητή Τζούντιθ είπε για το εν λόγω περιστατικό: «Δεν ξέρω τι θα κάνει στον γιο μου … Ανησυχώ για την ασφάλειά του».Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως περισσότεροι από 24.000 πολίτες έχουν υπογράψει ηλεκτρονική αναφορά, μέσω της οποίας ζητούν την απομάκρυνση του ρατσιστή μαθητή, από το Γυμνάσιο Fairfield Warde.

boy school usa

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top