ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΕΑ ΚΥΑ: Ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές 16 & 23 Μαϊου

katastimata kyriaki sunday open
Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σφραγίζει τη λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου για τις δύο επόμενες Κυριακές, 16 και 23 του Μαϊου. Γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από τον χώρο των εργαζομένων αλλά ακόμα και εμπόρων.

Η νέα ΚΥΑ εκδόθηκε για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και ισχύουν από σήμερα 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων.

Αντίστοιχα, το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30– με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές.

Αντίστοιχα εδώ, το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

You may also like

Comments are closed.