Πάνω από 120.000 Αχαιοί έχουν εμβολιαστεί – Χ.Μπονάνος: Ξεπεράσαμε Ηράκλειο & Αν. Αττική

Facebook
Twitter
Τα στοιχεία εμβολιασμού στην Αχαΐα δείχνουν ότι η επιχείρηση “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” όχι απλώς… βαίνει καλώς αλλά ξεπερνά κάθε προσδοκία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην περίπτωση της Αχαΐας μιλάμε για την… “απόλυτη επιτάχυνση” της όλης διαδικασίας. Και το καταμαρτυρούν οι αριθμοί.

Ήδη σε όλο τον νομό μέχρι χτες είχαν εμβολιαστεί: 127.278 πολίτες.

Από αυτούς, οι:

  • 86.195 έχουν κάνει την 1η δόση ενώ
  • 43.231 είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις.

Τα ποσοστά είναι αρκετά υψηλά στους νέους, ενώ αντίθετα υπάρχει μία στασιμότητα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι αισιοδοξούν ότι αν η Αχαΐα συνεχίσει έτσι, τότε μέσα στο καλοκαίρι θα έχει κατακτήσει ποσοστό 35% επί του συνόλου του πληθυσμού, από το 70% που απαιτείται για την ανοσία.

 

Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: “Πριν λίγο καιρό ήμασταν… πίσω”

53464693 106156053878456 6794652551628193792 n

Πριν το mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι ήμασταν 2.000 εμβολιασμούς πιο πίσω από την περιοχή του Ηρακλείου με τον αντίστοιχο πληθυσμό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Ο οποίος δήλωσε ότι:

“Πριν ξεκινήσει την λειτουργία του το μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι ήμασταν τουλάχιστον 2.000 εμβολιασμούς πιο πίσω από την περιοχή του Ηρακλείου που έχει τον αντίστοιχο πληθυσμό και πολύ πιο πίσω από την Ανατολική Αττική, με πληθυσμό που ξεπερνάει τους 500.000 κατοίκους. Τώρα βρισκόμαστε τουλάχιστον 2.000 εμβολιασμούς πιο μπροστά από το Ηράκλειο και έχουμε ξεπεράσει και την Ανατολική Αττική!”.

Παράλληλα, ο κ. Μπονάνος ζητά αυξημένη προσοχή ακόμα και από τους εμβολιασμένους λέγονμτας:

“Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω σε εκείνους τους πολίτες που νοιώθουν απελευθερωμένοι μετά την πρώτη δόση εμβολίου. Είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο διάστημα να βρεθούν αντιμέτωποι με την λοίμωξη αν θεωρήσουν ότι με την πρώτη ανοσοποίηση έχουν τελειώσει με τον κορωνοιό. Αν δεν εμβολιαστούν με την δεύτερη δόση και αν από αυτή δεν περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες δεν πρέπει να νοιώθουν σίγουροι”.

ΤΑ «ΟΠΛΑ» ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η εκτίμηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας είναι ότι… πάμε σε ένα καλοκαίρι με ισχυρά όπλα. “Κι αν δείξουμε όλοι την απαραίτητη προσοχή και ενσυναίσθηση θα μας δώσει την σιγουριά και την ελευθερία που θέλουμε”, τονίζει.

Και επισημαίνει: “Το μεγαλύτερο όπλο σε αυτή την νέα εποχή, είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών, που βλέπω ότι στην περιοχή μας ιδιαίτερα παίρνει διαστάσεις μεγάλης αισιοδοξίας, αν σκεφτεί κανείς και επιμετρήσει στατιστικά στοιχεία που εύκολα αντλεί από επίσημες πηγές”.

 

Από Τετάρτη 26/5 ΟΛΑ τα εμβόλια για τους 35 -39

Αύριο Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια στις ηλικίες των 35-39. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε ανοίξει η πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Και μάλιστα, καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών.

Θα ακολουθήσει η ομάδα 30-34 ετών, εντός Ιουνίου, οπότε και εκτιμάται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 20-29 ετών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέλος του μηνός θα ανακοινωθεί πως θα επιτραπούν ΟΛΑ τα εμβόλια για ΟΛΟΥΣ (κάθε ηλικιακή ομάδα δηλαδή).

 

Ολοταχώς προς “Πράσινο Πιστοποιητικό”
Από την 1η Ιουνίου θα μπορούν οι Έλληνες να εκδίδουν το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, μετά και τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών. Με αυτό τον τρόπο, θα διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή, τέλος, έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Ως προς τα διαδικαστικά, σε 6 ημέρες οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα gov.gr και να εκδίδουν το «green pass», χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

 

Τι αλλάζει στον εμβολιασμό για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό
Επισημαίνεται, ότι εάν ο πολίτης νοσήσει πριν τον πρώτο εμβολιασμό του, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από έξι μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός και καταχωρήθηκε στο σχετικό μητρώο. Εάν έχει προκαθορισμένο ραντεβού από την προσεχή Τρίτη, το ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και ο πολίτης θα μπορεί να το προγραμματίσει ξανά μετά από 6 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Θα σταλεί SMS στο κινητό του ακριβώς έξι μήνες μετά τη νόσηση, έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Εάν ο πολίτης νοσήσει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου, το επαναληπτικό ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και θα μπορέσει να προγραμματίσει τη δεύτερή του δόση σε διάστημα έξι έως 12 μήνες από την ημερομηνία της διάγνωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top