ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί – Σύσκεψη με τους 8 Πατρινούς ιατρούς του προγράμματος “Γιατρός της Γειτονιάς”

shutterstock 1934067860

του Αχιλλέα Ροδίτη –

Σύσκεψη με τους 8 ιατρούς από την Πάτρα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον θεσμό του “Γιατρού της Γειτονιάς” με σκοπό τον κατ’ οίκον εμβολιασμό ανήμπορων κινητικά ηλικιωμένων, διεξάγεται τώρα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Πρόκειται για την ένταξη ιδιωτών ιατρών στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατ’ οίκον. Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΣΠ κα Άννα Μαστοράκου, η ανταπόκριση των πατρινών επιστημόνων και μελών του συλλόγου ήταν άμεση και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές και συναντήσεις τόσο προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και προς τον Δήμο Πατρέων προκειμένου με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κοινωνικός Οργανισμός) να υπάρξει η απαιτούμενη συνδρομή στην όλη διαδικασία.

Όπως εξήγησε στο politeianews.gr η κ. Μαστοράκου, πρόκειται για κάτι που έχει την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες του. Για παράδειγμα, ο γιατρός πρέπει να αναχωρήσει από το ιατρείο του για να μεταβεί σε ακριβή χρόνο στην οικία του συμπολίτη που θα εμβολιαστεί, να παραμείνει μαζί του για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά και κατόπιν να αναχωρήσει για το επόμενο ραντεβού.

Από μόνο του αυτό προϋποθέτει μία πολύ καλή οργάνωση των προς εμβολιασμό ατόμων και του σχεδιασμού ενός δρομολογίου το οποίο θα εγγυάται την γρήγορη και με χρονική ακρίβεια μετάβαση του ιατρού από την μια περιοχή στην άλλη, ώστε το εμβόλιο που θα υπάρχει στην ισοθερμική βαλίτσα να παραμείνει ασφαλές.

“Δεν είναι εύκολη η διαδικασία αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε”, τόνισε πριν λίγο η κ. Μαστοράκου η οποία σήμερα το μεσημέρι είχε συνάντηση με τους 8 ενδιαφερόμενους ιατρούς που θα στελεχώσουν την ομάδα των “Γιατρών της Γειτονιάς” στην Πάτρα, διασφαλίζοντας τον εμβολιασμό ατόμων που αδυνατούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής.

Προφανώς όλο το εγχείρημα προϋποθέτει και μια προεργασία εκ μέρους του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ώστε μέσα από το “Βοήθεια στο Σπίτι” να υπάρξει καταγραφή ατόμων και προγραμματισμός των ραντεβού εμβολιασμού τους.

Επίσης απαραίτητη φυσικά είναι και η ενημέρωση ώστε οι ηλικιωμένοι να μπορούν να επικοινωνούν και να δηλώνουν το εμβολιαστικό ενδιαφέρον τους ώστε να μπαίνουν κατά προτεραιότητα στη λίστα εμβολιασμών.

Θυμίζουμε ότι η προκήρυξη για τον “Γιατρό της Γειτονιάς” εκδόθηκε από την κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα και η ανταπόκριση ιατρών σε αυτό είναι μεγάλη.

 

You may also like

Comments are closed.