ΥΓΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Χωρίς αλλεργιολόγους τα νοσοκομεία – Απευθύνονται σε ιδιώτες, όσοι θέλουν να εμβολιαστούν!

εμβολιασμος
Ένα ακόμα μεγάλο θέμα, που όπως φαίνεται δεν προέβλεψε η πολιτεία, εν προκειμένω οι αρμόδιοι επί των ζητημάτων του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι ότι δεν εξασφαλίζεται ο έλεγχος από ειδικό Αλλεργιολόγο, ώστε να αποφανθεί για κάποιον που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Πρόκειται για μια πτυχή που δυστυχώς έχει περάσει στα… ψιλά. Και αυτό, παρ’ όλη τη σημασία της και τα πολλά προβλήματα που προκαλεί σε αναρίθμητους συμπολίτες μας οι οποίοι θέλησαν να εμβολιαστούν αλλά εξαιτίας της απουσίας Αλλεργιολόγου στα δύο δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας, υποχρεώθηκαν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα βάζοντας, φυσικά, το χέρι στην τσέπη!

Το ζήτημα αφορά εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολίτες με φαρμακευτική αλλεργία, που θέλουν, πρέπει κι έχουν κάθε δικαίωμα να εξεταστούν για να απαντήσουν υπεύθυνα «όχι» στο ερώτημα αν έχουν κάποια αλλεργία, πριν κάνουν το εμβόλιο.

Μόνο στην «Πολιτεία», το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε δεχτεί δεκάδες σχετικές καταγγελίες – και επώνυμες – από συμπολίτες μας που διαμαρτύρονται, απορούν και απαιτούν να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα.

Θα θεωρούσε κανείς απολύτως αυτονόητο πως έξω από τα δημόσια νοσοκομεία τουλάχιστον θα υπήρχαν γιατροί τέτοιας ειδικότητας, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Αλλά φαίνεται ότι στην ελληνική πραγματικότητα αυτά είναι… «πολυτέλειες»…

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ