ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο Sputnik: Γιατί αυξάνεται ως και 3 μήνες το διάστημα μεταξύ των δόσεων;

Facebook
Twitter
Το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, του Sputnik-V, μπορεί να αυξηθεί από 21 ημέρες που είναι σήμερα έως και τους τρεις μήνες, χωρίς να επηρεάσει την ποιότητα του εμβολιασμού, ενώ σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του επιστημονικού Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Όσον αφορά στο εμβόλιο Sputnik-V, το οποίο ανέπτυξε το δικό μας ερευνητικό κέντρο, θεωρούμε ότι μπορεί να αυξηθεί το ελάχιστο διάστημα των 21 ημερών μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου που είχε καθορισθεί νωρίτερα, στους 3 μήνες. Η αύξηση του διαστήματος δεν θα επηρεάσει την προκαλούμενη από το εμβόλιο ανοσολογική απόκριση, ενώ σε μερικές περιπτώσεις θα την ενισχύσει και θα την παρατείνει» δήλωσε ο Γκίντσμ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό βάσει της εμπειρίας από την χρήση του εμβολίου με την αξιοποίηση της ταυτόσημης πλατφόρμας του αδενοϊού και χάρη στις επιτυχείς καμπάνιες που έγιναν για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ρωσία και σε πολλές ξένες χώρες. «Θεωρούμε ότι σε συνθήκες εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης του εμβολίου από τον κόσμο, η απόφαση αυτή θα μας επιτρέψει σημαντικά να επιταχύνουμε την ανοσοποίηση του πληθυσμού… Η ρυθμιστική αρχή κάθε χώρας πρέπει η ίδια να αποφασίσει αν θα διατηρήσει το διάστημα των 21 ημερών μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου, ή θα το αυξήσει στους τρεις μήνες», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, επισημαίνοντας ότι στην Ρωσία το διάστημα θα παραμείνει ως έχει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top