ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣ

Ένα δεύτερο άγαλμα της Ελευθερίας δώρισαν οι Γάλλοι στις ΗΠΑ

agalma eleftherias
Για τη φετινή επέτειο της Ανεξαρτησίας τους, οι Αμερικανοί και πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης παίρνουν ένα δώρο από τους Γάλλους: Ένα δεύτερο Άγαλμα της Ελευθερίας, πιστό αντίγραφο του κανονικού, αν και μικρότερο.

Το νέο μπρούτζινο άγαλμα, το οποίο έχει το χαϊδευτικό όνομα «μικρή αδελφή», είναι σε μέγεθος το ένα δέκατο έκτο του αυθεντικού, το οποίο στέκεται στο νησί Λίμπερτι.

Την περασμένη Δευτέρα, σε μια ειδική τελετή, η μικρή αδελφή φορτώθηκε σε κοντέινερ, στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης (National Museum of Arts and Crafts – CNAM) στο Παρίσι, στο σημείο στο οποίο στεκόταν από το 2011, στον κήπο του Μουσείου.

«Το άγαλμα συμβολίζει την ελευθερία και το φως σε όλον τον κόσμο», είπε ο γενικός διευθυντής του CNAM, Ολιβιέ Φαρόν. «Θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ απλό μήνυμα: Η φιλία μας με τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή. Πρέπει να συντηρήσουμε και να υπερασπιστούμε αυτήν τη φιλία», συνέχισε.

Η μέρα της μικρής τελετής στο Παρίσι επιλέχθηκε συμβολικά, καθώς συνέπεσε με την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης από τους Ναζί και την αρχή μιας νέας εποχής ελευθερίας για την Ευρώπη.

You may also like

Comments are closed.

2315322 1 768x764 1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για αιώνες, τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ...