ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ενα ευέλικτο, μίνι υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για θάλασσες σαν το Αιγαίο, έχουν έτοιμο οι Τούρκοι…

Facebook
Twitter

Το ÇAMD είναι ένα μίνι υποβρύχιο που κατασκευάστηκε από την DATUM Submarine Technologies and Applied Engineering, που είναι θυγατρική του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης!

Σε αυτό θα υπηρετούν 4 μέλη πληρώματος, όπου θα μπορούν να δοκιμαστούν πολλά συστήματα, όπως κυψέλες καυσίμων, μονάδες σόναρ, τορπίλες και δολώματα τορπιλών. Το υποβρύχιο διαθέτει τέσσερα διαμερίσματα ωφέλιμου φορτίου 100cm x 50cm x 50cm x 50cm x 50cm. Στο υποβρύχιο μπορούν να δοκιμαστούν συστήματα βάρους 400 kg και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 5 kWh.
Το ÇAMD μήκους 12 μέτρων έχει αναπτυχθεί για να μεταφέρεται από ρυμουλκούμενο φορτηγό.

Πριν από την κατασκευή του κύριου ανθεκτικού σκάφους μήκους 8 μέτρων και διαμέτρου 2 μέτρων, κατασκευάστηκε ένα ανθεκτικό σκάφος μικρής κλίμακας μήκους 2 μέτρων και διαμέτρου 1,5 μέτρου, προκειμένου να δοκιμαστεί η τεχνική παραγωγής και πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική κατάδυση στις 11 Ιουλίου 2023 στα ανοικτά των ακτών της İğneada.

Μετά από 45 λεπτά υπό πίεση 40 bar σε βάθος 400 μέτρων, το σκάφος δεν παρουσίασε αλλοιώσεις και ξεκίνησε η παραγωγή του ανθεκτικού σκάφους 8 μέτρων. Τον Οκτώβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η παραγωγή του πραγματικού σκάφους.

240301160133 ÇAMD

Κινείται από έναν υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε μελέτες επανδρωμένων/μη επανδρωμένων υποβρυχίων που θα αναπτυχθούν στην Τουρκία.

Γενικές προδιαγραφές του μίνι υποβρυχίου DATUM:

Μήκος: 12 μέτρα (8 μέτρα ανθεκτικό μήκος κύτους)

Διάμετρος 2 μέτρα

Βάθος κατάδυσης 300 μέτρα

Ταχύτητα λειτουργίας 4 κόμβοι

Μέγιστη ταχύτητα 8 κόμβοι

Χρόνος κρουαζιέρας: 4 κόμβους

Πλήρωμα 4

Κύρια πρόωση: μπαταρία μολύβδου-οξέος

Σαφώς το συγκεκριμένο υποβρύχιο θα μπορεί να ξεγελάει τορπίλες, διασώζοντας τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επιθετικές ενέργειες μικρής κλίμακας…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top