ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έναρξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Ρωσία

Facebook
Twitter
Τις χειρότερες ημέρες φαίνεται πως διανύει η Ρωσία από την ημέρα που μπήκε στη ζωή όλου του πλανήτη ο κορωνοϊός.

Με τα νοσοκομεία κυρίως της ρωσικής πρωτεύουσας να ασφυκτιούν και του γιατρούς να υποστηρίζουν πως αν συνεχιστούν με αυτό το ρυθμό οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19, τότε σε δυο βδομάδες δεν θα υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα, η Ρωσική Κυβέρνηση επιστρατεύει το τελευταίο όπλο που έχει απομείνει, αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με διαταγή που έδωσε χθες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Καταναλωτή και Προστασία των Δικαιωμάτων και της Ανθρώπινης Ευημερίας, ανέθεσε στους επικεφαλής οργανισμών να ξεκινήσει άμεσα τόσο στην πρωτεύουσα της Μόσχας, όσο και στην Περιφέρεια της Μόσχας ο εμβολιασμός τουλάχιστον του 60% των εργαζομένων. Σε περίπτωση που κάποιος οργανισμός ή εταιρεία δεν συμμορφωθούν, οι νομικές επιπτώσεις θα είναι βαρύτατες.

Σύμφωνα με τη διαταγή, έως τις 15 Ιουλίου θα πρέπει οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και έως τις 15 Αυγούστου τη δεύτερη. Το μέτρο αρχικά θα εφαρμοστεί στους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών, το εμπόριο, την τροφοδοσία, τις μεταφορές, την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ενώ θα επεκταθεί και σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες. Ο κυβερνήτης της Μόσχας Σεργκέι Σαμπιάνιν περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση στα νοσοκομεία, αποκαλύπτοντας πως αυτή την στιγμή νοσηλεύονται τουλάχιστον 12.000 Μοσχοβίτες.

Το μέτρο του υποχρεωτικού είναι βέβαιο πως θα επεκταθεί και σε άλλες περιφέρειες της Ρωσίας, όλα αυτά που την ίδια στιγμή οι επιστήμονες ερευνούν το αν τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν την “Μετάλλαξη της Ρωσίας”. Αντίθετα με βεβαιότητα δηλώνουν πως το Sputnik-V είναι πολύ αποτελεσματικό απέναντι στο ινδικό στέλεχος του ιού. Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό οδηγήθηκε η Ρωσία για τρεις λόγους. Πρώτον λόγω της απροθυμίας των Ρώσων να εμβολιαστούν και εξαιτίας της παντελής τήρηση των μέτρων προστασίας.

Γίνεται κατανοητό πως χωρίς εμβόλια και μέτρα προστασίας ο κορωνοϊός δεν θα “αφήσει” ποτέ τη Ρωσία, ενώ πέραν του υγειονομικού σκέλους, οι επιπτώσεις και για την οικονομία για μια χώρα που δεν μπορεί να αφήσει πίσω της την πανδημία αγγίζουν το κραχ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top