Ένας 17χρονος γύρισε 30 χώρες πιλοτάροντας μόνος του

Facebook
Twitter
Συγγενείς και φίλοι του 17χρονου Mack Rutherfold τον υποδέχονται και τον χειροκροτούν, ύστερα από ταξίδι του που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες.

Ο Mack, με καταγωγή από την Βρετανία και το Βέλγιο, γίνεται ο νεαρότερος πιλότος που διασχίζει μόνος του τις πέντε ηπείρους μέσα στο αεροσκάφος του.

Συνολικά, διένυσε 54,124 χιλιόμετρα και επισκέφτηκε πάνω από 30 χώρες. Το ταξίδι του, που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, είχε αίσιο τέλος.

Οι δυνατές βροχές, η υπερβολική ζέστη αλλά και η ατελείωτη γραφειοκρατία δεν στάθηκαν εμπόδιο για τον νεαρό πιλότο να πετύχει το όνειρο του.

«Περισσότερο δυσκολεύτηκα όταν πετούσα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.  Από την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ, η πτήση διήρκησε 10 ώρες πάνω από τον Ειρηνικό και έπρεπε να σιγουρευτώ όχι μόνο εκ των προτέρων αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης πως όλα θα πάνε καλά».

Ο τολμηρός 17χρονος τιμήθηκε με 2 βραβεία Guinesss, δύο χρόνια αφότου πήρε το δίπλωμα πιλότου, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Τον τίτλο μάλιστα πήρε από την αδερφή του Ζάρα, η οποία και αυτή είχε ολοκληρώσει το ταξίδι γύρω από τον κόσμο τον περασμένο Ιανουάριο.

Για την ώρα ο Μack έχει άλλα σχέδια.

«Το επόμενό μου βήμα είναι να επιστρέψω στο σχολείο και να αναπληρώσω όσα έχασα».

Κινητήριος δύναμη για αυτήν του την επιτυχία ήταν ο προπονητής και  πατέρας του, ο οποίος τον ενθάρρυνε από μικρό να κυνηγάει τα όνειρά του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top