ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας χρόνος χωρίς τη Λιολιώ Κολυπέρα – To σύνθημα του Pink the City φέτος από ψηλά

liolio kolypera
Τέτοιες ημέρες προετοιμάζονταν να δώσει το σύνθημα της έναρξης των διαδικασιών να βαφτεί η Πάτρα ροζ και να ξεχυθεί στους δρόμους της το ροζ ανθρώπινο ποτάμι με σύνθημα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Θα συνεχιστεί και φέτος αυτή η πρωτοποριακή προσπάθεια ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε, αλλά χωρίς να είναι η ίδια παρούσα. Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα. Της γυναίκας που κονταροχτυπήθηκε με την κοινωνική προκατάληψη που ήθελε την πάσχουσα από καρκίνο του μαστού κλεισμένη στο σπίτι της και σιωπηλή να περιμένει τα μελλούμενα. Τη γυναίκα που άπλωσε χέρι σωτηρίας σε τόσες άρρωστες γυναίκες και τις κράτησε στη ζωή.

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Αλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας προετοιμάζεται δυναμικά για τη επιστροφή του Pink The City στους δρόμους της πόλης μας.

Η διοίκηση του Συλλόγου ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την 10η και επετειακή διοργάνωση, που θα περιλαμβάνει τις δωρεάν κλινικές εξετάσεις στην Πλατεία Γεωργίου, όπως είναι πλέον καθιερωμένο, φωταγωγήσεις περισσότερο ή λιγότερο εμβληματικών κτιρίων της πόλης, ανοικτή συναυλία, εκπλήξεις, κ.ά., μέχρι την κορύφωση της δράσης, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου με τον μεγάλο περίπατο.

Πλήθος συμπολιτών έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στο πλάι των «κοριτσιών» του Συλλόγου για να βοηθήσει και να στηρίξει την διοργάνωση, είτε ως εθελοντής, είτε ως συνεργάτης, είτε με την συμμετοχή του.«Στόχος μας και φέτος είναι να κινητοποιήσουμε ακόμη περισσότερους φίλους και φίλες να λάβουν μέρος στην δράση μας απ’ όπου κι αν βρίσκονται» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Στεφανάκη καλώντας τους πολίτες να διαδώσουν το μήνυμα.

«Διαδώστε το μήνυμα. Γίνετε κι εσείς μέρος του Pink the City 2022 και συμβάλετε στη διάδοση του μηνύματός μας για Πρόληψη και Εγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Πώς; Ο τρόπος είναι απλός και διασκεδαστικός: Κάντε την εγγραφή σας στη δράση (ατομική ή ομαδική).Φορέστε το pink t-shirt. Ελάτε τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στα Ψηλά Αλώνια να συναντηθούμε… Ξανά».

Σημειώνουμε ότι ο συμβολικός περίπατος προωθεί:

-Τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα απέναντι στην γυναίκα που νοσεί ή έχει νοσήσει.
-Την αλληλεγγύη για κάθε άνθρωπο που θέλει να δώσει σε αυτό το πέρασμα τον δικό του συμβολισμό (σωματική ή ψυχική υγεία, εξάρτηση κ.ά.).
-Την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
-Την ευαισθητοποίηση των νέων.
-Την προώθηση του εθελοντισμού.

Ποιος είναι ο Σκοπός:

-Να συνεχίσουμε τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών με καρκίνο μαστού και των φροντιστών τους.
-Να ευαισθητοποιούμε την κλειστή τοπική κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού.
-Να ενημερώνουμε τις γυναίκες και να τις κινητοποιούμε για τον προληπτικό έλεγχο.
-Να πραγματοποιούμε προγράμματα δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστού στον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής μας.
-Να καλύπτουμε μέρος των αναγκών των ογκολογικών κλινικών στα νοσοκομεία της Πάτρας.
-Να μειώσουμε τους θανάτους από καρκίνο του μαστού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης Pink the City.

You may also like

Comments are closed.