ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας Καλαβρυτινός Σεφ μαγεύει την Αθήνα με συνταγές από τη… φύση του

Ο Γιώργος Φελεμέγκας κατακτά την κορυφή στην υψηλή γαστρονομία των Αθηνών.

felemegas

Ο 28χρονος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας κατακτά εδώ και ένα 5μηνό την κορυφή στην υψηλή γαστρονομία των Αθηνών αφού δημιούργησε ένα μοναδικό μείγμα μαγειρικής βασισμένης στον τόπο καταγωγής του, την οικογενειακή φάρμα στα Καλάβρυτα.

Ήδη μάλιστα πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin με το εστιατόριο Hytra (Χύτρα). Χρησιμοποιώντας ντόπια υλικά όπως μέλι Χελμού, φορμαέλα και πέστροφες Αροανίας, μαύρη Αιγιώτικη σταφίδα, λαγός Αρκαδίας, ρεγάλι Μανιάτικο και αγριογούρουνο Ερυμάνθου, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο.

Την απαραίτητη πιστοποίηση προκειμένου να ανέβει στο σκαλοπάτι έλαβε διαμέσου Ισπανίας στο πλευρό του τριάστερου Ισπανού σεφ Quique Dacosta, ο οποίος μάλιστα τον έχρισε μέλος της μπριγκάντας του στο Deessa, κορυφαίο γαστρονομικό εστιατόριο του ομίλου στο κέντρο της Μαδρίτης.

Η μαγειρική φιλοσοφία του είναι, όπως αναφέρει, «να δημιουργούμε γύρω από το προϊόν» αφού «στόχος είναι να γνωρίσουμε τα προϊόντα και την εποχικότητά τους και να τα δουλέψουμε χωρίς να τα πειράξουμε τόσο ώστε να χάσουμε την ουσία τους» («Γαστρονόμος»).

« Το πιο σημαντικό για εμένα είναι στα μέρη όπου πάω να εργαστώ να επεξεργάζομαι τον τόπο και επάνω σε αυτόν να προσαρμόζω τα πιάτα μου. Θεωρώ πως, αν εξαιρέσουμε τα τουρσιά, στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη από ακραία fermented (προϊόντα ζύμωσης) ή, για να το διατυπώσω πιο σωστά, δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε όλοι με αυτά».

Το Hytra λειτουργεί πέντε μήνες, είναι κάθε βράδυ sold out, και όχι μόνο από ξένους επισκέπτες, αλλά και από Έλληνες πελάτες. Βρίσκεται στον 6ο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με θέα τη Συγγρού και την απαστράπτουσα Ακρόπολη. Ο Γιώργος Φελεμέγκας είναι μόλις 28 χρονών.

αφού δημιούργησε ένα μοναδικό μείγμα μαγειρικής βασισμένης στον τόπο καταγωγής του, την οικογενειακή φάρμα στα Καλάβρυτα.

Ήδη μάλιστα πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin με το εστιατόριο Hytra (Χύτρα). Χρησιμοποιώντας ντόπια υλικά όπως μέλι Χελμού, φορμαέλα και πέστροφες Αροανίας, μαύρη Αιγιώτικη σταφίδα, λαγός Αρκαδίας, ρεγάλι Μανιάτικο και αγριογούρουνο Ερυμάνθου, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο.

Την απαραίτητη πιστοποίηση προκειμένου να ανέβει στο σκαλοπάτι έλαβε διαμέσου Ισπανίας στο πλευρό του τριάστερου Ισπανού σεφ Quique Dacosta, ο οποίος μάλιστα τον έχρισε μέλος της μπριγκάντας του στο Deessa, κορυφαίο γαστρονομικό εστιατόριο του ομίλου στο κέντρο της Μαδρίτης.

Η μαγειρική φιλοσοφία του είναι, όπως αναφέρει, «να δημιουργούμε γύρω από το προϊόν» αφού «στόχος είναι να γνωρίσουμε τα προϊόντα και την εποχικότητά τους και να τα δουλέψουμε χωρίς να τα πειράξουμε τόσο ώστε να χάσουμε την ουσία τους» («Γαστρονόμος»).

« Το πιο σημαντικό για εμένα είναι στα μέρη όπου πάω να εργαστώ να επεξεργάζομαι τον τόπο και επάνω σε αυτόν να προσαρμόζω τα πιάτα μου. Θεωρώ πως, αν εξαιρέσουμε τα τουρσιά, στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη από ακραία fermented (προϊόντα ζύμωσης) ή, για να το διατυπώσω πιο σωστά, δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε όλοι με αυτά».

Το Hytra λειτουργεί πέντε μήνες, είναι κάθε βράδυ sold out, και όχι μόνο από ξένους επισκέπτες, αλλά και από Έλληνες πελάτες. Βρίσκεται στον 6ο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με θέα τη Συγγρού και την απαστράπτουσα Ακρόπολη. Ο Γιώργος Φελεμέγκας είναι μόλις 28 χρονών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.