ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ένας Πατρινός στην κόλαση της Ρόδου! Σοκαρισμένος (ακόμα) ο Βασίλης Καρακάσης, περιγράφει τον εφιάλτη των πυρκαγιών…

Facebook
Twitter

|Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Βασίλης Καρακάσης είναι από τους γνωστότερους μπάρμαν της Πάτρας κι έχει εργαστεί σε πολλά μαγαζιά, με χαρακτηριστικό του γνώρισμα το χαμόγελο, τα αστεία πειράγματα του, την ζωντάνια που διαχέει εντός και εκτός του μπαρ, κάθε φορά που δουλεύει…

Την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, τον συναντήσαμε στην πλατεία Ομονοίας εντελώς σκυθρωπό, αγχωμένο. Έναν… άλλο Βασίλη…

2 βασιλης Ροδος

Η αιτία γι’ αυτό, μας έγινε αμέσως γνωστή. Εργαζόταν για τη φετινή σεζόν στο νησί της Ρόδου κι έζησε από μέσα όλη την κόλαση της φωτιάς!

  • «Τα όσα είδα δεν μπορούν να σβήσουν απ’ την μνήμη μου. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Δεν περιγράφεται με λέξεις», ήταν η πρώτη του κουβέντα.

Από την πρώτη μέρα του ολοκαυτώματος του νησιού, ο Βασίλης άρχισε να ανεβάσει βιντεάκια στο tik tok και στο instagram περιγράφοντας τις στιγμές εφιάλτη που ζούσαν οι Ροδίτες, εργαζόμενοι, όπως κι αυτός, αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες που έφευγαν απ΄τις εστίες τους ωσάν πρόσφυγες αλλά κι όλοι οι άλλοι στις μη φλεγόμενες περιοχές, που επίσης δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι ή να μείνουν καθησυχασμένοι.

  • Έμεινα για μια βδομάδα σ’ ένα σχολείο. Εκατοντάδες άτομα, όλοι μαζί, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλον για ό,τι χρειαζόταν».

Ο Βασίλης, περιγράφει τραγικές εικόνες και καταστάσεις. Δύσκολες συνθήκες. Ο ίδιος και τόσοι άλλοι, χρησιμοποιούσαν την σχολική στέγη μόνο για ξεκούραση απ’ τον αγώνα που όλοι μαζί έδιναν σε πύρινες εστίες.

  • «Έχω όμως να ευχαριστήσω τους Ροδίτες και τον Δήμο. Δε φαντάζεστε πόσο φιλόξενοι, πόσο μας βοήθησαν οι άνθρωποι του νησιού. Και ο Δήμος, μου έδωσε τα εισιτήρια μου για να γυρίσω».

Τώρα που ο εφιάλτης πέρασε, του είπαν να επιστρέψει για να συνεχίσει να εργάζεται. «Όχι, δε μπορώ να ξαναπάω εκεί. Όλος αυτός ο εφιάλτης είναι ακόμα… ζωντανός μες το μυαλό μου», μας λέει, προσπαθώντας να μας μεταφέρει το συναίσθημα που τον έχει κυριεύσει. Δύσκολο να τον καταλάβεις, αν δεν το ‘χεις ζήσει…

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ:
2 BASILHS RODOS 2 2 BASILHS RODOS 1

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0005 e1691419068388

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top