Ένας τεράστιος βασιλικός πιγκουίνος έγινε «αστέρι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Facebook
Twitter
pigk

Ένας τεράστιος μικρός βασιλικός πιγκουίνος με το όνομα Πέστο, ο οποίος ζυγίζει όσο και οι δύο γονείς του μαζί, έχει γίνει διασημότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιοθέατο σε ένα ενυδρείο της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το AP, σε βάρος 22 κιλά σε ηλικία 9 μηνών, ο Πέστο είναι το βαρύτερο μωρό πιγκουίνου που είχε ποτέ το ενυδρείο Sea Life της Μελβούρνης, δήλωσε την Παρασκευή η υπεύθυνη εκπαίδευσης Jacinta Early.

Αντίθετα, οι στοργικοί γονείς του, ο Χάντσον και η Τάνγκο, ζυγίζουν 11 κιλά (24 λίβρες) ο καθένας.

Η παγκόσμια φήμη του Πέστο έχει αυξηθεί μαζί με το μέγεθός του. Περισσότεροι από 1,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον είχαν δει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ενυδρείου.

Έφαγε περισσότερο από το δικό του σωματικό βάρος σε ψάρια την περασμένη εβδομάδα: 24 κιλά δήλωσε η Early.

Η κτηνιατρική συμβουλή είναι ότι αυτή η ποσότητα τροφής είναι υγιής για έναν μικρό που πλησιάζει στην ενηλικίωση.

Η ανάπτυξή του θα φτάσει στο ανώτατο όριο καθώς εισέρχεται στην περίοδο της αναπαραγωγής του. Έχει αρχίσει να χάνει τα καφέ φτερά του και θα τα αντικαταστήσει με το ασπρόμαυρο φτέρωμα ενός νεαρού ενήλικα.

Οι φροντιστές του αναμένουν ότι θα μειωθεί σε περίπου 15 κιλά στην πορεία.

«Θα αρχίσει να χάνει αυτό το πραγματικά αξιολάτρευτο μωρουδιακό χνούδι. Μπορεί να του πάρει έναν με δύο μήνες για να το ξεφορτωθεί πραγματικά. Τότε θα είναι ωραίος και κομψός και καλλίγραμμος», δήλωσε η Early, αλλά αναμένει ότι ο Πέστο θα παραμείνει αναγνωρίσιμος ως η περιζήτητη διασημότητα του TikTok που έχει γίνει, για άλλες δύο εβδομάδες.

Προς το παρόν, είναι μια ατραξιόν.

«Τόσο μικρό κεφάλι για τόσο μεγάλο σώμα», παρατήρησε ένας θαυμαστής την Παρασκευή, καθώς το πλήθος συγκεντρώθηκε στο τζάμι του περιβόλου των πιγκουίνων την ώρα του ταΐσματος.

Εκκολάπτοντας στις 31 Ιανουαρίου, ο Πέστο ήταν ο μοναδικός μικρός βασιλικός πιγκουίνος που εκκολάφθηκε στο ενυδρείο φέτος και ο πρώτος από το 2022, χρονιά κατά την οποία είχαν εκκολαφθεί έξι. Ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε κανένα πέρυσι δεν είναι σαφής.

Οι ενήλικοι βασιλικοί πιγκουίνοι ζυγίζουν μεταξύ 9,5 κιλών και 18 κιλών, σύμφωνα με τον Συνασπισμό Ανταρκτικής και Νότιου Ωκεανού, μια παγκόσμια περιβαλλοντική ομάδα.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο, μετά τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top