ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για τον θάνατο της Ίριδας «βλέπει» η ιατροδικαστής

irida 0

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε την Ίριδα βλέπει το ενδεχόμενο εγκληματικης ενέργειας πίσω από τον θάνατο του μωρού.
Στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη της 3,5 ετών Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, η οποία πέθανε το Μάρτιο του 2020, έχουν επικεντρωθεί οι δυο εισαγγελείς που ερευνούν τις συγκεκριμένες δικογραφίες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ήδη, οι δυο εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τις σχετικές δικογραφίες έχουν παραγγείλει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των δυο κοριτσιών, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών.

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί εξετάζουν όλα τα δεδομένα όπως και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, τους διαβιβάζονται οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, τον θάνατο της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Σχετικά με το θάνατο της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, οι δυο εισαγγελείς θα αναζητήσουν τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Ακόμη, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τους θανάτους των δυο παιδιών, θα αρχίσει νέος κύκλος καταθέσεων όλων των προσώπων που είχαν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές.

You may also like

Comments are closed.