ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ενεργειακό: Ο Μητσοτάκης καλεί εκτάκτως στο Μαξίμου Γεραπετρίτη, Σκέρτσο, Σκρέκα

mitsotakis maximou 1
Το… καυτό μέτωπο της ενέργειας και η επάρκεια στην αγορά του φυσικού αερίου στη χώρα μας θα βρεθούν στο επίκεντρο προγραμματισμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. 

Στην απογευματινή σύσκεψη, πέραν του κ. Μητσοτάκη αναμένεται ότι θα δώσουν το “παρών” οι κύριοι Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Σκρέκας και Πετραλιάς, καθώς και παράγοντες από τους φορείς της αγοράς, με θέμα συζήτησης τη γενικότερη κατάσταση στις ενεργειακές αγορές.

Από την πλευρά των φορέων της αγοράς θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Ρίτα Γκάλι και ο Παντελής Κάπρος καθηγητής ενεργειακής οικονομίας στο ΕΜΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταστρώσει Plan B για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που το χειρότερο σενάριο, αυτό της πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη δηλαδή, γίνει πραγματικότητα. Σε αυτό προβλέπεται η λειτουργία πέντε μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ντίζελ, αντί για φυσικό αέριο και τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο και νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα 5).

You may also like

Comments are closed.

nafpaktos arthrou ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Σε σοκ οι μαθήτριες που τις «έγδυσαν» με εφαρμογή και μοίραζαν τις ψεύτικες φωτογραφίες – Τι λέει ο πατέρας θύματος

Σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι έξι μαθήτριες από το γυμνάσιο της Ναυπάκτου οι οποίες είδαν τα ...