ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενημερωτική επίσκεψη του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. στο Κ.Ε.ΤΧ. Πάτρας

laloysis
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.) στην Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα 20 Απριλίου ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ώστε να ενημερωθεί για θέματα σχετιζόμενα με την πανδημία αλλά και για την υποστελέχωση του κέντρου.

Τον στρατηγό υποδέχθηκε ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πατρών και Διοικητής του Κ.Ε.ΤΧ. ταξίαρχος Γεώργιος Ουρουμίδης. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης και ο Διευθυντής Τεχνικού του Γ.Ε.Σ. υποστράτηγος Χαράλαμπος Στελιανός.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Υπαλλήλων Υ.Ε.Θ.Α/Γ.Ε.Σ Αχαΐας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τρύφωνα Κούκο και τον Αντιπρόεδρο Απόστολο Κόγκα, συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΣ και τον ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν το πολιτικό προσωπικό, δίνοντας κυρίως έμφαση στα σχετιζόμενα με την πανδημία και στα μέτρα για την προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων στο Κέντρο.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης από το Προεδρείο στα ζητηματα  υποστελέχωσης του Κέντρου αλλά και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις του πολιτικού προσωπικού για τις οποίες δεν υπάρχει αντικατάσταση (ειδικά των τεχνικών ειδικοτήτων που οδηγούν σε απώλεια τεχνικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας). Στη συζήτηση αναφέρθηκε και το θέμα της παλαιότητας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στο Κ.Ε.ΤΧ. όπως και οι επιπρόσθετες ανάγκες που θα δημιουργηθούν με την επικείμενη άφιξη περίπου 150 νέων ΕΠ.ΟΠ. Στην ενημερωτική επίσκεψη, υποβλήθηκε στον αντιστράτηγο αναλυτικό υπόμνημα, που συνοδευόταν από παλαιότερα έγγραφα του Συλλόγου προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου μάλιστα αναφέρεται πως “Στη συζήτηση που έγινε σε φιλικό και θερμό κλίμα, ο αντιστράτηγος Λαλούσης έδειξε ότι κατανοεί τα προβλήματα και είναι αλληλέγγυος και βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους, υποσχόμενος ότι στο μέτρο του δυνατού θα προσπαθήσει για την επίλυση των θεμάτων που του τέθηκαν. Στη συνέχεια, ο αντιστράτηγος Λαλούσης απένειμε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας το αναμνηστικό του Αρχηγού ΓΕΣ και η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας”.

You may also like

Comments are closed.