ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: Δεν τέθηκε ζήτημα δημιουργίας άλλου Σωματείου ή Ένωσης

astynomia2
Παρέμβαση στο πρόσφατο δημοσίευμα της «Πολιτείας» για την προσπάθεια «αντάρτικου» από ομάδα αστυνομικών της περιοχής έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας (φωτογραφία) διευκρινίζοντας ότι δεν τέθηκε ζήτημα προσπάθειας δημιουργίας άλλου Σωματείου ή άλλης Ένωσης αλλά επρόκειτο για προσπάθεια δημιουργίας αντίπαλης παράταξης με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου.

Μάλιστα με αφορμή αυτό ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού έσπευσε να σημειώσει ότι οποιαδήποτε κίνηση και σχήμα από συναδέλφους του είναι «ευπρόσδεκτο» ώστε να δώσει την «μάχη» των αρχαιρεσιών και να κριθεί από το σύνολο των ένστολων εγγεγραμμένων μελών στον συνδικαλιστικό φορέα.

Όπως διευκρινίζεται, δεν τέθηκε ζήτημα προσπάθειας δημιουργίας άλλου Σωματείου ή άλλης Ένωσης αλλά επρόκειτο για προσπάθεια δημιουργίας αντίπαλης παράταξης με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση που η κίνηση της ομάδας των 5 (αστυνομικών) δεν αποσκοπούσε σε κάποια δημιουργία δεύτερης Ένωσης αλλά απλώς και μόνο στον σχηματισμό μιας άλλης παράταξης, σημασία έχουν δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι η κίνηση αυτή πυροδότησε πολλές συζητήσεις που διαρκούν ακόμα στους διαδρόμους των αστυνομικών υπηρεσιών.
Και δεύτερον, ότι η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε τουλάχιστον στον βαθμό που θα επιθυμούσαν ή οραματίστηκαν οι εμπνευστές της, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν ανώτεροι και κατώτεροι στον βαθμό αστυνομικοί (διευκρινίζεται ότι επ’ αυτού ο κ. Τσίτσικας δεν θέλησε να σχολιάσει το παραμικρό στην «Πολιτεία»).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Στο μεταξύ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, με επιστολή της στην «Πολιτεία», την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Τσίτσικας και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μπαλάσης αναφέρει:

«Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο ‘Αστυνομία – Κίνηση για την δημιουργία νέας ένωσης!’ σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η δημιουργία δεύτερου σωματείο εργαζομένων Αστυνομικών κάθε βαθμού ανά περιφερειακή ενότητα και σωματείου Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ανά διοικητική περιφέρεια.

Ακόμα σε καμία περίπτωση το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας δεν διατηρεί ήπιους τόνους απέναντι στη τοπική ηγεσία ή προς την φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με δεδομένες τις συνεχείς και απαιτητικές παρεμβάσεις του σωματείου μας προς κάθε κατεύθυνση, οι οποίες φέρουν κατά καιρούς τις γνωστές εξελίξεις και αποτελέσματα.

Τέλος η Ένωσή μας αλλά και το σύνολο των εκλεγμένων Συναδέλφων που συναποτελούν τα όργανά της, αποδεδειγμένα και διαχρονικά απέχουν από κάθε σύγχυση του συνδικαλιστικού τους καθήκοντος με τα όποια πολιτικά πιστεύω.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε να αποσαφηνιστεί από την εφημερίδα σας ότι ουδέποτε έγινε η οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με την δημιουργία νέας ένωσης, διότι εκτός των άλλων αυτό απαγορεύεται, αλλά και να διευκρινιστεί η πραγματικότητα της μαχητικότητας του σωματείου μας προς πάσα κατεύθυνση, η οποία αποδεικνύεται και από συχνά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου».

Tsitsikas

You may also like

Comments are closed.