Αίσιο τέλος είχε το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τον εντοπισμό της 15χρονης Φωτεινής, η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Περιστέρι κι εκφράζονταν φόβοι ότι έχει πέσει θύμα κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια κι αγόρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και είναι καλά στην υγεία της. Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει την ανήλικη μέσω των social media αλλά και από τα ίχνη του κινητού της.
Η ανήλικη βρέθηκε στο σπίτι φίλης της Ρομά στον Άγιο Παντελεήμονα και οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου, όπου θα την παραλάβουν οι οικείοι της, αφού πρώτα καταθέσει και τη δουν κοινωνικοί λειτουργοί και παιδοψυχολόγοι, ενώ ενδεχομένως να κληθεί και ιατροδικαστής για να διαπιστωθεί αν έχει κακοποιηθεί.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πλέον αναζητούνται δύο Ρομά οι οποίοι είναι αυτοί που πιθανότατα την παρέσυραν, ενώ μόλις κατάλαβαν ότι οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στη σύλληψή τους, άφησαν το κορίτσι ελεύθερο.
Το κορίτσι εξαφανίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου από το Περιστέρι, ακολουθώντας δύο γυναίκες Ρομά που την περίμεναν και μαζί κατευθύνθηκαν στο Μετρό της περιοχής. Φεύγοντας μαζί τους η Φωτεινή αποχαιρέτησε τις φίλες της λέγοντας ότι θα λείψει για το Πάσχα.
Σημειώνεται, ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μόλις ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, εξέφραζε φόβους ότι υπάρχει κίνδυνος το κορίτσι να έχει πέσει στα χέρια κυκλώματος, με τα μέλη του ευρύτερα γνωστά στο εξωτερικό ως «lover boys», καθώς η 15χρονη φέρεται να είχε γνωρίσει ύποπτους τύπους στα social media.
«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», ανέφερε στον Alpha.
«Την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί», είχε τονίσει.
«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη».
Τι είναι τα «lover boys»
Τα «lover boys» είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους, αλλά κυρίως στη βιομηχανία του σεξ.