ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακή διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωσης στον Δήμο Αιγιαλείας

dimarxio aigialeias
Συνέντευξη Τύπου με τη μορφή τηλεδιάσκεψης παραχώρησε μέσω το μεσημέρι της Παρασκευής στα αχαϊκά ΜΜΕ, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας, Νίκος Καραΐσκος. Κυριο σημείο της συζήτησης ήταν η πρόοδος που έχει σημειώσει η Δημοτική Αρχή στη 18μηνη θητεία της, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε οτι στη δεδομένη χρονική στιγμή τα απορρίμματα της Αιγιάλειας μεταφέρονται σε νόμιμους ΧΥΤΑ και πως η δημοτική αρχή εργάζεται με σχέδιο και όραμα ώστε με στοχευμένες κινήσεις και με την κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών μέσα από καμπάνιες και δράσεις, να προωθηθεί η διαλογή στην πηγή, με απώτερο στόχο τη μεγάλη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται και κατά συνέπεια μικρότερο κόστος για τον Δήμο και τους δημότες.

Επιπλέον, εκτεταμένη αναφορά πραγματοποιήθηκε και για την πορεία της ανακύκλωσης στον Δήμο Αιγιαλείας, μια και παρουσιάστηκαν όλα τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που καταδεικνύουν πως το 2020 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 54% σε όλο το Δήμο και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας. Παρόλο που το 2019 συγκεντρώθηκαν 779,67 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τον Δήμο Αιγιαλείας και το 2020 1203,29 τόνοι,  στόχος για τη φετινή χρονιά κατά τον κ. Καραΐσκο είναι οι 2000 τόνοι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τον καθαρισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Νησί Τέμενης Αιγίου, που αποτελεί πλέον έναν σύγχρονο χώρο διαχείρισης. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων που θα κατασκευαστεί στον χώρο του ΣΜΑ, έχει υποβληθεί πρόταση με πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία στο ΕΠΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο νέο κανονισμό καθαριότητας που θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός του καλοκαίρι, ο οποίος θα είναι εναρμονισμένος με τον ισχύοντα Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων, τα οποία πλέον θα μεταφερθούν στον χώρο του ΣΜΑ, καθώς και στην αναμενόμενη διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού, όπου και η δημοτική θα καταθέσει τις ανάλογες προτάσεις.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν υπευθυνότητα, ενδιαφέρον και σεβασμό στην καθημερινή μας προσπάθεια, καθώς και στους υπαλλήλους της καθαριότητας που εργάζονται νυχθημερόν για το καλύτερο αποτέλεσμα και μάλιστα βρίσκονται επί ποδός ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να διατηρούνται καθαρά ιδιαίτερα τα σημεία όπου οι δημότες συγκεντρώνονται κατά την καθημερινή τους βόλτα. Καθημερινά κερδίζουμε και από μία μάχη. Έχουμε όραμα, υπομονή και σταθερότητα, ώστε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για κάθε πληροφορία ή επισήμανση, οι δημότες μπορούν να καλούν στην ειδική γραμμή της υπηρεσίας καθαριότητας, στο τηλ. 26910-20236» κατέληξε ο κ. Καραΐσκος.

You may also like

Comments are closed.