του Αχιλλέα Ροδίτη
Τέτοια λάθη γίνονται συχνά αλλά όταν σχετίζονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε περίοδο κορωνοϊού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η περίπτωση που περιγράφουμε αφορά σε 43χρονη Πατρινή συμπολίτισσα η οποία δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ την προηγούμενη Πέμπτη το μεσημέρι.
Η υπάλληλος που της μιλούσε απ’ την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής την ενημέρωνε πως βάσει του συστήματος η 43χρονη βρισκόταν σε καθεστώς καραντίνας και ότι έπρεπε να παραμείνει εσώκλειστη για πέντε ημέρες. Η ίδια εξεπλάγη λέγοντας: «Μα πώς είναι δυνατόν» και σπεύδοντας να γνωστοποιήσει στην εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ ότι δεν είχε νοσήσει παρά μόνο τον περασμένο Απρίλιο.
«Εδώ κυρία μου το σύστημα σας δείχνει ότι νοσήσατε στις 26 του μηνός και άρα επιβάλλεται να παραμείνετε σε προσωπικό περιορισμό», της απάντησε η υπάλληλος προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση στη γυναίκα. Ενώ της προξένησε εντύπωση η ημερομηνία καθώς είχε νοσήσει στις 26, αλλά του Απριλίου κι όχι του Ιουλίου.
Ενημέρωσε και για αυτό την τηλεφωνήτρια. «Όμως έδειχνε να βιάζεται και δεν άκουγε τίποτα. Μου απαντούσε κοφτά και σε αυστηρό ύφος επιμένοντας πως… δεν είναι δυνατόν να μην έχω νοσήσει αφού το λέει το σύστημα», περιγράφει η 43χρονη στην «Πολιτεία».
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ
Το χειρότερο έμεινε για το τέλος. Όταν η 43χρονη ζήτησε απ’ την υπάλληλο να τσεκάρει αν επρόκειτο για κάποια συνωνυμία. Με την εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ ωστόσο να φέρεται να της απαντά ότι έληγε η βάρδια της και ο επανέλεγχος θα μπορούσε να γίνει την επόμενη μέρα.
Τελικά, η πατρινή έκλεισε το τηλέφωνο και επικοινώνησε η ίδια με τον ΕΟΔΥ βρίσκοντας άλλον εκπρόσωπο με τον οποίο έψαξαν το θέμα της. Για να αποδειχθεί πράγματι ότι είχε γίνει λάθος στο όνομα. Και συγκεκριμένα στο πατρώνυμο. Αφού κατά μεγάλη σύμπτωση είχε το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο με άλλη γυναίκα, επίσης από την Πάτρα, που μάλιστα νόησε κι εκείνη στις 26 του μηνός. Με διαφορά όμως τριών μηνών. Όχι Απριλίου, αλλά Ιουλίου.
Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας: