ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Έπαιζαν με το όπλο και πήγε να γίνει μακελειό! – Καρέ-καρέ το αιματηρό περιστατικό σε καφετέρια της Πάτρας

553
Σε ατύχημα το οποίο προκλήθηκε από την εκπυρσοκρότηση ενός πιστολιού οφείλεται το αιματηρό περιστατικό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε καφετέρια στο κέντρο της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, σε μία παρέα ανδρών που βρίσκονταν στο πατάρι του καταστήματος για φαγητό, όπου ανάμεσά τους βρισκόταν και το θύμα του αιματηρού επεισοδίου Αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» στον ίδιο χώρο και στο ίδιο τραπέζι βρέθηκε και ένας άλλος άνδρας ο οποίος κάποια στιγμή άρχισε να επιδεικνύει στο θύμα ένα πιστόλι το οποίο ήταν γεμάτο με σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να τραυματίσει τον άνδρα «ξυστά» στο χέρι και να καταλήξει στο πόδι.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ

Στην παρέα επικράτησε αμηχανία και πανικός. Σύμφωνα δε με αστυνομικές «πηγές» το θύμα κινήθηκε προς την έξοδο του καταστήματος και δύο από τους άνδρες που ήταν μαζί του τον οδήγησαν στο αυτοκίνητό του ενός και τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, τον άφησαν στα εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια ανέλαβε τη νοσηλεία του το ιατρικό προσωπικό.

Λίγες ώρες αργότερα το θύμα έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» στη διάρκειά της δεν ανέφερε κανένα στοιχείο σχετικά με την ταυτότητα του ατόμου που είχε στην κατοχή του το πιστόλι.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του (για ψευδή κατάθεση) και για αρκετές ώρες η νοσηλεία του γινόταν υπό καθεστώς φρούρησης από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα λόγω της νοσηλείας του, και έτσι διεκόπη η φρούρησή του ενώ η νοσηλεία του συνεχίζεται.

562

ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ο κάτοχος του πιστολιού είναι και αυτός Αλβανός και μάλιστα γνωστός του.

Παράλληλα στην Ασφάλεια Πατρών έχουν αρχίσει να λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση και όταν η δικογραφία ολοκληρωθεί, θα σταλεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από το οπτικό υλικό του καταστήματος έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και των υπολοίπων μελών της παρέας και το πιο πιθανό είναι να κληθούν για να καταθέσουν για το περιστατικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Παράλληλα από οπτικό υλικό που εντοπίστηκε από κάμερες του κέντρου της πόλης προέκυψαν και τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο οι δύο άνδρες μετέφεραν τον άνδρα στο Νοσοκομείο.

Το όχημα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από την Αγίου Νικολάου στο Νοσοκομείο κινείτο με αναμμένα τα αλάρμ και έτσι ήταν πολύ πιο εύκολο το έργο των αστυνομικών στο να εντοπίσουν τη μάρκα, τον αριθμό κυκλοφορίας του και τα στοιχεία του κατόχου.

Αυτό σημαίνει πως οι δύο άνδρες που μετέφεραν τον τραυματία στο Νοσοκομείο δεν επιχείρησαν να κρυφτούν, αλλά να τον διακομίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο Νοσοκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΤΟ Ι.Χ.

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται ο άνδρας που δέχθηκε σφαίρα στο πόδι στο αιματηρό επεισόδιο της γνωστής καφετέριας της Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.

Και ο ίδιος όπως αποδείχτηκε από το οπτικό υλικό των καμερών του καταστήματος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν επρόκειτο για επίθεση, αλλά για ατύχημα στη διάρκεια που ο φίλος του περιεργαζόταν ένα όπλο. Όπως προαναφέρθηκε στην ίδια εκτίμηση καταλήγουν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραυματίας απασχολεί τις Αστυνομικές Αρχές. Πρόκειται για άτομο γνωστό στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, κινούμενος στο χώρο της νύχτας. Φέρεται μάλιστα να είναι ενταγμένος σε ομάδα και άλλων ατόμων που δραστηριοποιούνται στην προστασία καταστημάτων της νύχτας.

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» τον Σεπτέμβριο του 2021 το αυτοκίνητο φιλικού προσώπου του θύματος (της συντρόφου του) έγινε παρανάλωμα του πυρός.

ΕΚΡΗΞΗ 1

Η ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Ήταν ξημερώματα της Τετάρτης 1ης Σεπτεμβρίου όταν οι περίοικοι στην οδό Γερμανού στο ύψος του Ρωμαϊκού Ωδείου πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας εκρήξεις.

Στις φλόγες είχε τυλιχθεί ένα μαύρο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας νεαρού Πατρινού που δραστηριοποιείται στο χώρο της νύχτας. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές υπέστη και το νεοκλασσικό κτίριο κάτω από το οποίο ήταν σταθμευμένο το όχημα.

Ήταν μία από τις περιπτώσεις που αποδεικνύουν πως ο Αλβανός που τραυματίστηκε την Παρασκευή έγινε στόχος πιθανότατα από μέλη αντίπαλης ομάδας τα οποία και αποφάσισαν να του στείλουν προειδοποιητικό μήνυμα με τον εμπρησμό του οχήματος το οποίο ο ίδιος και η σύντροφός του χρησιμοποιούσαν.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η δράση του συνεχίστηκε στον ίδιο χώρο και στο ίδιο… αντικείμενο.

Να σημειωθεί τέλος πως οι αστυνομικοί αποσυνδέουν το περιστατικό της Παρασκευής από τις παραπάνω αντιπαλότητες, δεδομένου πως ο κάτοχος του όπλου είναι φίλος του θύματος.

Δεν παύουν ωστόσο να προβληματίζονται από το περιστατικό που έστω και αν ήταν ατύχημα έγινε στο κέντρο της πόλης και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.