ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Ξανά στη φυλακή για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Facebook
Twitter
Δεκτή έγινε η αναίρεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κατά του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που είχε αναγνωρίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας και με βάση το οποίο έσπασε τα ισόβια και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ήταν ομόφωνη και η υπόθεση παραπέμφθηκε εκ νέου σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως, μόνο για το σκέλος του ελαφρυντικού. Ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδα Κορκονέας ως τη δίκη θα κρατείται στη φυλακή. Θα συλληφθεί άμεσα και θα κρατείται στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επ. Κορκονέας σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή 13 ετών. Μέσα σε λίγες ημέρες είχε αποφυλακιστεί (30-7-2019) καθώς είχε συμπληρώσει τα 3/5 της ποινή του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top