ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επαναλειτουργεί το Δημοτικό Ωδείο Πατρών

Facebook
Twitter
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με αφορμή την επιστολή του υφυπουργού Πολιτισμού Νίκου Γιατρομανωλάκη, με θέμα την «επαναλειτουργία» των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, μέσω της οποίας στην ουσία ανακοινώθηκε μόνο η παράταση του διδακτικού έτους, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά, εμπαίζουν σπουδαστές και εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών σχολών, αρκούμενοι σε «δηλώσεις προθέσεων», όταν επί ένα και πλέον χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, για την επαναλειτουργία της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Το άμεσο άνοιγμα των Ωδείων και των μουσικών σχολών, με εφαρμογή ασφαλών υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι αυστηροί έλεγχοι στους χώρους εκπαίδευσης για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και η εκπόνηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά της χρονιάς είναι μονόδρομος.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, κατ’ επανάληψη έχει κάνει σαφές, πως τίποτα δε μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη όλων των φορέων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και την δημιουργία μιας δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Στηρίζουμε τον αγώνα σπουδαστών, εκπαιδευτικών και όλων των ανθρώπων της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top