ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – Σήμερα οι οργανωμένες παραλίες, από 14/5: Θέατρα, Σινεμά κι άλλες δραστηριότητες

IMG 4013
«Προχωράμε σε επιπλέον βήματα ανάκτησης της ελευθερίας».
Αυτή ήταν η δήλωση χθες του Νίκου Χαρδαλιά, με την οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε το περίγραμμα του πακέτου των μέτρων προς την επάνοδο στην κανονικότητα με το άνοιγμα δραστηριοτήτων που ξεκινά από σήμερα και κορυφώνεται στα μέσα του μηνός -με το άνοιγμα του τουρισμού- αλλά και προς τα τέλη του.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων που ανοίγουν:

  • Στις 14 Μαΐου: τα Μουσεία
  • Στις 17 Μαΐου: τα ωδεία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στις 21 Μαΐου: τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%
  • Στις 28 Μαΐου: τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους (ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ)

Για τις παραπάνω δραστηριότητες θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Δηλαδή:

  • χρήση μάσκας,
  • θερμομέτρηση επισκεπτών,
  • περιορισμένος αριθμός ατόμων,
  • τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού θα ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 όπως η χρήση μάσκας και η διενέργεια self-tests.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από σήμερα, Σάββατο, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες.  Και παράλληλα, ότι μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ./άτομο.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Την Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ SMS ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Το SMS για τα ψώνια στο λιανικό εμπόριο θα παραμείνει, καθώς εκτιμάται πως «θα βοηθήσει την κατάσταση».

Το μήνυμα που εστάλη χθες ήταν ότι: «Είμαστε ανήσυχοι διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας, δεν πρέπει να δώσουμε μήνυμα χαλάρωσης. Μην ξεχνάμε να φοράμε σωστά τη μάσκα μας, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να πάμε να εμβολιαστούμε».

 

You may also like

Comments are closed.